Teh 5 lepotnih nasvetov raje NE upoštevajte!

Vključno z razlogi, zakaj bi bilo kokosovo olje in sodo bikarbono včasih bolje pustiti pri miru!

Lepota, 16. 12. 2018
Teh 5 lepotnih nasvetov raje NE upoštevajte! - Foto: Unsplash/ Averie Woodard

V pričakovanju praznikov in novoletnih zabav si vsi želimo čim lepšo in zdravo kožo, sijoče lase in urejeno pričesko. Včasih vas morda celo zamika, da bi preizkusili nenavadne lepotne nasvete, ki jih najdete na internetu. Imamo prav?

Tukaj je 5 znanih in nepoznanih nasvetov, ki jih nikar ne preizkušajte. 

1. Kokosovo olje

Kljub njegovim številnim pozitivnim učinkom kokosovega olja raje ne uporabljajte kot vlažilne kreme. No, vsaj če ni koža na vašem obrazu suha kot Sahara, bo kokosovo olje popolnoma zamašilo vaše pore in povzročilo izbruhe mozoljev in nepravilnosti.

2. Soda bikarbona

Podobno kot s kokosovim olje je tudi s sodo bikarbono. Čeprav je zeloooo uporabna v kuhinji, se je v lepotnih receptih raje izogibajte, saj je v veliko primerih preveč groba za kožo, kar še posebej velja za kožo obraza. Če jo že uporabljate, ne pozabite biti nežni in jo na kožo nanašati z nežnimi krožnimi gibi!

3. Zobna pasta

Če ste do zdaj verjeli, da je nanašanje zobne paste na mozolje nekaj, kar bi moral poskusiti vsak, se motite. Čeprav se bo mozolj morda res posušil hitreje pa lahko njene sestavine povzročijo da rdečica okrog nepravilnosti traja celo dlje.

4. Lak za lase

Tale je za vse tiste, ki ste lak za lase že kdaj uporabili za 'fiksiranje ličil'. Lak za lase spada na lase, in ne na obraz. Ta bo kožo naredil razdraženo in suho, prav tako pa bo ustvaril umeten izgled. V svoji lepotni rutini ga raje nadomestite s sprejem, ki je temu namenjen.

5. Jajca

Podobno kot pri številki 1 in 2 ... ker pač spada v kuhinjo!

Fotografije: Unsplash/ Averie Woodard

Napisano po predlogi ELLE IT

Preberite še: Izbrali smo top 5 lepotnih izdelkov, ki bodo to zimo poskrbeli za vašo kožo

Priporočamo tudi: Če boste upoštevali ta namig, bodo vaše obrvi vedno videti brezhibno!

Najbolj brano