5 lepotnih izdelkov, ki smo jih preverili v oktobru

Ta mesec sta naši lepotni poznavalki, Petra Windschnurer in Mojca Zemljak, preizkušali dišavi Sensai, tretma za kožo Chanel, lak za nohte Dior, Max Factor maskaro ter gel in piling L'Occitane.

Lepota, 29. 10. 2015
5 lepotnih izdelkov, ki smo jih preverili v oktobru - Foto: Boris Pretnar, Windschnurer, promocijsko gradivo

Dišavi Sensai the Silk, EDP in EDT, Sensai, 50 m

Petra pravi ...

Kako sta 'videti' dišavi, ki so ju oblikovali pri japonski lepotni hiši, znani po mehkobi svile? Povsem enako kot svila. Čutno, toplo, dragoceno, orientalsko, intimno, prosojno, sladko, nedolžno. Prava dišavna poezija za hladne mesece, ki sledijo.

Mojca pravi ...

Dišava kot interpretacija prosojne svile. Ko se njeni sloji spojijo do zadnje tančice in tudi s kožo, se ustvari oseben vonj, ki pa je v vsakem primeru mističen. Če jo nanesem eno uro pred odhodom od doma, se druga in zadnja tančica že spojita z mojim vonjem, kar mi najbolj ugaja.

Nega Le Weekend de Chanel, Édition Douce, Chanel

Petra pravi ...

Rada imam vikende in tretmaje, ki si jih lahko privoščim samo takrat. Crkljanje kože sodi mednje. Pri Chanelu so izpopolnili svojo vikend različico s postopoma sproščujočo glikolno kislino, ki kožo globinsko čisti in lušči, brez rdečice.

Mojca pravi ...

Pravi nedeljski oddih za kožo. Globinska nega te posebne vodno-oljne emulzije spravi kožo še pred začetkom novega delovnega dne v ravnovesje, jo sprosti in obnovi z vodo vrtnice. Zares razvajajoče udobje, ki se vleče v naslednji teden in se opazi kot enakomerna, gladka polt.

Lak Vernis, št. Metropolis, Dior

Petra pravi ...

Mešanica olivno zelene in kaki odtenka je tako privlačna in pomirjajoča, da jo boste hoteli na svojih nohtih, čeprav vas modna sedemdeseta prav malo brigajo. Zame barvni odtenek sezone!

Mojca pravi ...

Ta zelena je tista zelena, ki jo moji nohti edino prenesejo oziroma si je želijo, sploh jeseni. Kot vsi Diorjevi laki, vsaj glede na moje izkušnje, se povrhu še tako lepo nanaša in suši, da mi domača manikira ni čisto nič odveč.

Kolekcija Aromakologija, Ritual za vzpostavljanje ravnovesja, L'Occitane

Petra pravi ...

Poznate občutek, ko se vrnete domov povsem brez energije? Piling gel iz te kolekcije združuje naravno čistilno osnovo za penjenje (občutek je, roko na srce, drugačen in veliko bolj prijeten), naravne luščilne delce (zdrob olivnih koščic in limonine lupine) in mešanico eteričnih olj za ravnovesje. Izpod prhe izstopam povsem drugačna.

Mojca pravi ...

Tako kot večina izdelkov iz te linije za vzpostav­ljanje ravnovesja tudi maska za obraz združuje mešanico cipresovega, brinovega, limoninega, timijanovega in evkaliptovega eteričnega olja. Medtem ko rastlinski in mineralni pudri odstranijo nečistoče in zožijo pore, ta neverjetno poživljajoče deluje na moj obraz.

Maskara Velvet Volume, False Lash Effect Mascara, Max Factor

Petra pravi ...

Osvojila me je že s silikonsko krtačko, na kateri se nikoli ne nabere preveč maskare. Prvi nanos trepalnice običajni poudari, medtem ko drugi, še zlasti če se trepalnic lotite od zgoraj, dramatično vpliva na končni videz. Da bi se trepalnice zlepile, bi morali z njo resnično pretiravati.

Mojca pravi ...

Bogate, polne trepalnice, ne pa težke, obtežene. Ta vtis je precej težko doseči in lahko rečem, da tej maskari to zelo solidno uspeva. Predvsem niso trde, za kar verjetno poskrbi naravni čebelji vosek. Izmenično kratke in dolge ščetine na krtački pa jih še lepo razčešejo.

Najbolj brano