4 nasveti, kako izboljšati spanec

Imate tudi vi težave s spanjem? Za vas smo pripravili 4 sijajne trike, kako izboljšati vašo spalno rutino.

Lepota, 14. 1. 2017

Spanje

V zadnjem času je moč opaziti, da ima veliko ljudi težave s spanjem. Razlogi za to so zelo različni. Nekateri se težko odklopijo od vsakdanjih skrbi in stresa v službi, drugi pozno v noč gledajo televizijo in so zato zasičeni z bolj ali manj nepomembnimi informacijami, pri tretjih pa se razlog skriva čisto drugje.

Dober spanec je pomemben, kajti igra pomembno vlogo tako pri fizičnem kot psihičnem zdravju. Spanje pomaga vašim možganom, da delujejo pravilno, prav tako pa dobro vpliva na celoten korpus.

4 nasveti, kako izboljšati spanec:

1. Izključite elektronske naprave

Pred spanjem se odpovejte gledanju televizije in brskanju po računalniku, tablici ali telefonu. Modra svetloba, ki jo oddajajo te naprave, slabo deluje na možgane in preprečuje nastajanje spalnega hormona.

2. Vzpostavite rutino

Imate kakšno posebno jutranjo rutino? Kaj ko bi vzpostavili tudi večerno? Če se boste v posteljo vsak dan odpravili ob približno isti uri, se bo telo sčasoma na to navadilo in bo ob tem času že vedelo, da je čas za spanje.

3. Pazite, kaj pred spanjem zaužijete

Vsaj eno do dve uri pred spanjem ne jejte, da ne bo telo ravno v času, ko bi moralo zaspati, aktivno prebavljalo zaužitega. Vaše večerje naj bodo lahke in zdrave. Hkrati pa se nekaj ur pred spanjem izogibajte kofeinu, teinu in energijskim pijačam. Namesto tega si privoščite metin čaj, ki vas bo prijetno sprostil.

4. Pijte dovolj tekočine

Ravno tako je za dober spanec pomembna tudi hidracija telesa. Pazite, da boste tekom dneva spili dovolj tekočine.

Več informacij na magnesia.si.

Preberite še: Testirali smo učinek liftinga, ki traja cel dan - rezultati so presunljivi!

Priporočamo tudi: Top živila (v tvoji kuhinji), s katerimi se boš najhitreje znebila nadležnih strij!

Najbolj brano