Ljubljana Fashion Week aprila na Kongresnem trgu

Kongresni trg v Ljubljani je novo prizorišče ljubljanskega tedna mode. S kolekcijami za jesen-zimo 2015/2016 se bo med 12. in 15. aprilom na modnih revijah v okviru Ljubljana Fashion Week (LJFW) predstavilo več kot 20 oblikovalcev oziroma blagovnih znamk.

Ljubljana Fashion Week aprila na Kongresnem trgu - Foto: Mimi Antolović/LJFW

S premikom osrednjega dogajanja v strogo središče mesta se Ljubljana pridružuje tujim modnim prestolnicam, ki v času predstavitev kolekcij za prihajajoči sezoni utripajo z modo.

"Želimo si, da Ljubljana Fashion Week še okrepi svojo vlogo temeljnega komunikacijskega kanala, ki modnim oblikovalcem, blagovnim znamkam in modnim hišam omogoča predstavitev novih kolekcij strokovnjakom iz kreativne industrije, kupcem (t. i. buyerjem), potencialnim vlagateljem ter novinarjem. Hkrati je zelo pomembno, da tudi širša javnost pride v stik z dogajanjem na področju slovenskega modnega oblikovanja in da ozavesti njegov obstoj. V skladu s tem je bila že lanska selitev dogajanja v center mesta, kar smo letos nadgradili z novim osrednjim prizoriščem – Kongresnim trgom. Ta se je zaradi središčne lokacije in ustrezne infrastrukture pokazal kot najprimernejša lokacija," je povedal član produkcijske ekipe LJFW Den Baruca.

Svoje kolekcije bodo od 12. do 15. aprila 2015 predstavili naslednji oblikovalci oziroma blagovne znamke: Akultura, Almirasadar, Ana Jelinič, Draž, EBER krznarstvo, JSP, MAJA FERME FASHION, maja štamol, MÊHLÊ, Miro Misljen, PRINCIP, Tanja Zorn, SENS, Sofia Nogard, Squat (Dajana Ljubičić, Ivan Rocco, Natasa Persuh, Petja Zorec) in Young@Squat.

Pridružili se jim bodo še oblikovalci iz držav Balkanskega polotoka.

Poleg naštetih se bodo s svojimi kreacijami na LJFW, ki letos poteka pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana, predstavili tudi študentje vseh letnikov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Oddelka za tekstilstvo na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Uradna oznaka dogodka Ljubljana Fashion Week na družbenih omrežjih Facebook, Twitter in Instagram je: #ljfw.

Najbolj brano