Maja Ferme

Maja je prva Slovenka, ki jo je doletela čast pripraviti samostojno modno revijo v New Yorku, med svoje večje dosežka pa šteje tudi kolekcijo nakita s 100 milijonov let starim Slo draguljem, ki ga je prejela v dar Monica Bellucci.

Showroom Maja Ferme

Rimska cesta 5
1000 Ljubljana
Spletna stran: http://www.majaferme.com

Maja Ferme

Modna osebna izkaznica


ROJENA

1977

OD KOD
Ljubljana že več kot 20 let, otroštvo Velenje.

SODELOVANJA
Večja podjetja, kot so Rogaška crystal, kolekcija nakita z Zlatarno Celje, kolekcija dnevnih oblačil za največje Bosansko podjetje Bellissima, Unilever-Rexona kolekcija večernih oblačil, dobrodelne organizacije, med njimi Unicef, televizijske in časopisne hiše, veleblagovnice, kot so Nama, Maximarket, Galerija Emporium, ter medijsko izpostavljeni posamezniki, kot so vse aktualne Miss Slovenije in Miss Universe, plesalke, pevci, pevke, pianistke,voditeljice, gospodarstveniki, itd.

MAKSI DOSEŽEK

- prva Slovenka s samostojno modno revijo v New Yorku
- kolekcija nakita s 100 miljonov let starim slovenskim draguljem, ki ga je prejela v dar Monica Bellucci
- nagrada revije Elle za najlepšo večerno kreacijo leta 2007, ki se je predstavila na svetovnem izboru za Miss World na Kitajskem
- samostojni showroom Maja Ferme v centru Ljubljane na Rimski 5

Ostale nagrade: nagrada za najlepšo večerno kreacijo, s katero se je Miss Universe predstavila v Ameriki, zmagovalna kreacija za Mlečno kraljico leta 2009, leta 2010 zmagovalna kreacija na izboru Miss Slovenija in v istem letu kreacija za predstavitev Cvičkove princese v Bruslju, leta 2011 izbrana kot najboljša slovenska oblikovalka večernih kreacij, da izdela kreacijo za Miss Slovenije 2011, ki se bo predstavila na svetovnem izboru Miss World v Londonu.

ZAŠČITNI ZNAK / IDENTITETA
Svila z unikatnimi potiski, kristali, dragulji, biseri, vezeninami ... Moda v umetnosti, ki nas kultivira in nas dela ljudi, obenem pa je odraz nekega časa in s tem zgodovinski zapis družbe in vsega dogajanja.

TOP ŠOPING

V vseh večjih modnih prestolnicah. Enkrat letno vedno v Parizu, ki je dom visoke mode in umetnosti, v New Yorku, kjer sem včasih delala in mi je zato najbolj domač od modnih prestolnic, in vsekakor tudi arhitekturno čudovita Galerija Emporium v Ljubljani.

KAM GRE SLOVENSKA MODA?
Slovenska moda se na eni strani spogleduje z obrtniškim oziroma krojaško, po merah izdelanih oblačilih dobre kakovosti za ugodno ceno. Po drugi strani pa mora v primeru želje po večanju in kakršnikoli širitvi stopiti na tuje trge.
V smislu kulturne in modne osveščenosti slovenskega potrošnika se meje ozaveščenosti premikajo, a počasi, v 90 odstotkih naša dnevna oblačila srednjega cenovnega razreda kupujejo še vedno tujci.

KAJ JE NAJBOLJ POMEMBNO ZA MODNI DOGODEK, PRIMERLJIV S TUJIMI?

Z vidika modnega oblikovalca, da lahko predstavi kolekcijo oblačil v duhu zgodbe, ki jo želi povedati, kar pomeni z manekenkami, ki jih sam izbere, s pričeskami in make-upom ter stylingom, glasbo, osvetljavo, koreografijo in ostalimi elementi, ki si jih je zamislil. To je predpogoj za dobro predstavitev kolekcije. Seveda pa še tako dobra kolekcija in zgodba nimata pomena brez nabora pravilno izbranih povabljencev: torej za oblikovalca najpomembnejši kupci večjih trgovin in butikov kot seveda prisotni modni mediji in pri blagovnih znamkah, ki so že dalj časa na trgu večji kupci, posamezniki.

Spletna stran: http://www.majaferme.com

 

Najbolj brano