Na Fashion Weeku Aquafresh tudi italijanski modni oblikovalci

Kakšne kreacije nam bodo na ogled postavili italijanski oblikovalci, lahko preverite v Centru urbane kulture Kina Šiška v sredo, 16. aprila, ob 13.30, na tiskovni konferenci, kjer bo gostja med drugim tudi generalna direktorica podjetja C.L.A.S.S, Giusy Bettoni, sledila pa bo modna revija, na kateri se bodo predstavili Bioneuma Natural Fashion, Goodsociety, N2R by Na2rale, Opificio, Retro Cowear, Silenzio Stampa, in sicer vsak s svojim pristopom, vizijo in konceptom.

Na Fashion Weeku Aquafresh tudi italijanski modni oblikovalci - Foto: Silenzio Stampa

V času nenehnih sprememb in vse hitrejšega razvoja so tudi v modnem svetu inovativnost, kreativnost in trajnostni razvoj ključni dejavniki za obstoj in napredovanje v vse hitrejšem tempu, ki ga narekujejo svetovni trendi.

Italijansko modo že vrsto let odlikuje estetika v sodobnem oblikovanju, njihova kreativnost pa velja za sinonim kvalitete, elegance in dobrega okusa po vsem svetu. Danes prek mode in modnega ustvarjanja vplivajo in širijo glas tudi o skrbi za okolje.

Veliko pozornosti namenijo proizvodnim linijam, ki pri izdelavi oblačil uporabljajo samo 'zelene' materiale. Z željo po osvojitvi mednarodnega občinstva stremijo k ekološki ozaveščenosti in odgovornosti do okolja.

Podjetje C.L.A.S.S. je mednarodna eko platforma iz Milana, ki združuje ter promovira eko izdelke na področju mode in dizajna, podpira pa italijanska podjetja pri izdelavi ekološke preje, tekstila in modnih oblačil.

Zahteve po raziskovanju novih slogov so se tako razširila v eko modna oblačila, ki odsevajo veliko mero inovacij in naprednosti. K temu spadajo oblačila, narejena po veganskih standardih etično proizvedenih oblačil, oblačila, narejena v duhu pravične trgovine, oblačila iz recikliranih materialov in oblačila iz organskih materialov.

Modno revijo si boste lahko ogledali tudi v posnetu na naši spletni strani.

Najbolj brano