Fashion Week Aquafresh se bo začel z Nitro konferenco

Kino Šiška bo med 14. in 16. oktobrom spet gostil Fashion Week, ki pa se bo tokrat začel z Nitro* konferenco, na kateri bodo o svojem uspehu spregovorili štirje Slovenci.

Nitro konferenca 14. oktobra ob 16.00 v Kinu Šiška.

Vas zanima, kako so Rok Predin, Nataša Čagalj, Jure Prek in Mitja Okorn s svojo kreativnostjo v tujini zgradili uspešno kariero?

Vsi štirje so dokazali, da vsak na svojem področju spadajo v sam svetovni vrh.

Kaj je njihov recept za uspeh in s kakšnimi izzivi se spopadajo, bodo zaupali vsem obiskovalcem Nitro konference, ki bo 14. oktobra ob 16.00 v Kinu Šiška.

Dogodek bo povezoval Kamenko Kesar.

Nataša ČagaljNataša Čagalj, modna oblikovalka

Nataša že več kot 15 let uspešno ustvarja pri modnih hišah z dolgoletno tradicijo, kot so Lanvin, Cerruti, bila pa je tudi vodja oblikovalskega tima pri Stelli McCartney.

Po končanem študiju oblikovanja teksitilj in oblačil je dobila priložnost za podiplomski študij na londonskem Central St. Martin's Collegeu.

Na modo gleda kot na celo malo znanost, in ne neko miselno izolirano stvar, kjer nekdo kar nekaj nariše.

Rok PredinRok Predin, oblikovalec in animator

Leta 2005 je diplomiral na Likovni akademiji v Ljubljani in kaj kmalu začel eksperimentirati z animacijo. Po nekaj letih vandranja po Evropi je našel zatočišče v Londonu.

Tja je prišel pred tremi leti, brez poznanstev, danes pa ima za sabo koncertne animacije za Keitha Urbana, Take That, preoblečeno kraljičino palačo ob koncertu skupine Madness, animacije za Eltona Johna in Rolling Stonese. Zanje je zrežiral lirični video za njihov novi singel Doom & Gloom.

Jure PrekJure Prek, umetniški direktor in vodja animacije Outfit7

Preseči milijardo prenosov in imeti 200 milijonov uporabnikov po vsem svetu so zlate sanje vsakega poslovneža. In kreativca.

Talking Tomu in njegovim prijateljem je to uspelo, postali so globalna pop ikona, za katero stojijo slovenski poslovneži in kreativci.

Jure Prek je vodja animacij pri Outfit7 odgovoren za celotno 3D-produkcijo mobilnih aplikacij, TVoglasov ... skratka za vdih življenja Tomu in njegovim prijateljem.

Med njegove pretekle uspehe sodijo sodelovanje z Delapostom iz Parisa, z nemškim podjetjem Locomotion digital facilities ter projekti animacije risanih filmov Narnia 2 – Prince Caspian, The tale of Despereaux, Urmel 2 ...

Mitja OkornMitja Okorn, režiser

Slovenski režiser je začel kariero s filmom Tu pa tam, ki je leta 2005 prejel zlato rolo za več kot 25 tisoč gledalcev v slovenskih kinih.

Dve leti pozneje ga je poljska televizijska postaja TVN povabila k sodelovanju pri nadaljevanki 39 in pol, za katero je napisal scenarij in režiral prvo sezono. Serijo si je ogledalo 4,5 milijona Poljakov in naslednje leto je prevzel še režijo druge sezone, ki je spet doživela rekordno gledanost.

Leta 2011 je režiral romantično komedijo Pisma sv. Nikolaju, ki je postal eden največjih poljskih filmskih hitov.

* Nitro je premetanka besede intro (konferenca bo otvoritven dogodek Fashion Weeka Aquafresh). Nitro pomeni energijo, gorivo, navdih.

Kdaj: 14. oktober ob 16.00
Kje: Center urbane kulture Kino Šiška
Vstopnina: 10 EUR
Vstopnico lahko kupite na www.eventim.si

Najbolj brano