Den Baruca: "Izziv je spraviti v dvorano 400 sedišč, čim daljšo pisto in čim več prve vrste"

Tik pred začetkom jesenskega Fashion Weeka Aquafresh smo se pogovarjali z Denom Baruco, ki je že petič zapored sedel na režijski stolček.

Den Baruca: "Izziv je spraviti v dvorano 400 sedišč, čim daljšo pisto in čim več prve vrste" - Foto: Tina Curk

1. Glede na to, da se v vlogi režiserja Fashion Weeka ne preizkušate prvič, ampak projekt zelo dobro poznate, predvidevam, da so priprave potekale v ustaljenem ritmu.

Res je. S pripravami smo začeli že zelo kmalu po končanem aprilskem Fashion Weeku, nato smo si poleti privoščili malo počitka, nato pa smo znova začeli delati na projektu. Približno 4 mesece so nam vzele priprave.

2. Kaj pravzaprav obsega delo režiserja tako velikega projekta kot je Fashion Week?

Ekipa, ki skrbi za izedbo revije, je pravzaprav zelo majhna. Tim je že tako utečen, da mi ni treba kaj dosti razlagati, saj vsak ve, kaj in kako mora delati. Moje delo ne obsega samo režije, ampak skrbim tudi za to, kako bo postavljena pista, z modnimi oblikovalci uskladim izbor glasbe ... Veliko je nekih drobnih stvari, ki jih je treba urediti. Režija je pravzaprav zelo enostavna, vse ostalo steče že prej.

3. Kateri del vam pri projektu Fashion Week predstavlja največji izziv?

Kako spraviti v dvorano Kina Šiška 400 sedišč, čim daljšo pisto in čim več prve vrste. Ogromno je še drugih stvari, na katere so ljudje pozorni. Predvsem pa obiskovalci pričakujejo, da bo vsak Fashion Week drugačen.

4. In v čem bo poseben jesenski Fashion Week Aquafresh?

Spet je drugače postavljena pista, imamo novega sponzorja in nove kolekcije, ki so nekaj posebnega. Slednje je tudi tisto, kar je najbolj pomembno.

5. Bi se Den Baruca udeležil Fashion Weeka, če ne bi bil tukaj po službeni dolžnosti? Ste tak modni navdušenec?

Težava je, ker sam tak projekt spremljam s tehnične plati. Ko delam, zelo malo pozornosti posvečam kolekcijam. Šele pozneje po fotkah vidim, kaj je dejansko bilo. Se pa udeležujem tovrstnih dogodkov, hodim na modne revije v Berlin, Pariz, Milano ... Po službeni dolžnosti se jih moram. (smeh)

Špela Sila

Den Baruca

Najbolj brano