Max Mara: Ko je navdih metropola

V trgovini Max Mara bodo 13. septembra med 16. in 20. uro pripravili ličenje s Kabukijem in vizažistom Luko Luko.

Max Mara: Ko je navdih metropola

Za modne nasvete bosta na voljo stilistki Tina Curk in Špela Jambrek.

Max Mara jesen/zima 2012/13

Metropolis. Stekleni pisarniški bloki. Nebotičniki. Mesto je idealen scenarij za Max Marino zgodbo, ki združuje vrsto kontrastov ter kulturnih vložkov po vzoru kultnih filmov Fritza Langa in Fassbinderjeve Querelle v kombinaciji s prefinjenim Erté slogom, vzdušjem dvajsetih let preteklega stoletja in Bauhausovim racionalizmom.

Vse to se kaže v podrobnostih in barvah. Kolekcija je posvečena odločnim ženskam kot so bile Emmeline Pankhurst in njene somišljenice, ženskam, ki si drznejo nositi detajle s strogimi, inovativnimi oblikami, kjer so na pasovih poudarjeni vložki iz usnjene nape ali krokodilje kože, ki dajejo samozavest.

V ospredju so izbrani materiali, kot se za Max Maro seveda spodobi: kamelja dlaka, krep volna in ročno dodelani dvojni kašmir v klobučevinastem videzu vojaških tkanin.

V kolekciji se pojavljajo klasične ikone blagovne znamke Max Mara kot je na primer plašč iz kamelje dlake v novi preobleki. Barve, ki prevladujejo, so črna in bela, ki se pojavljata v različnih grafičnih vzorcih, vojaško zelena, siva, kamelja in kasha. Na modni brvi je nova »Ali« torba v krokodiljem usnju z zadrgami, poleg pa seveda športni čevlji in Mary Jane obutev v nepremagljivih srebrnih odtenkih.

Sportmax jesen/zima 2012/13

Inspiracija je razkošni oklep. Sportmaxova kolekcija se na nov način poigrava s športom in je osredotočena na zen elemente azijskih tradicionalnih borilnih veščin. Videz je preoblikovan v zbirko odločnih, živahnih in urbanih oblačil, s poudarkom na tehničnih materialih, ki ustvarjajo izjemno žensko in telesu posvečeno silhueto.

Razvoj gre v smeri atletskih in ergonomskih linij, ki telesu dajejo poudarek s hrapavimi materiali, trirazsežnostnim prepletanjem, tehniko techno-matassé, prešitim nylonom, kristalnimi prizmami, oblazinjenimi vezeninami in dragocenimi okraski. Gre za povsem novo generacijo prilegajočih se plaščev in oblek, ki so oblikovani z mešanjem futuristične krpanke, izvezenih vložkov in geometrijskih vzorcev, ki ustvarjajo trirazsežnostno teksturo.

Poudarek je na detajlih. Zadrge na čevljih, plaščih in jaknah. Nove obleke ali puloverji se ponašajo z izvezenimi vzorci v obliki rombov in drobnimi bleščicami, dopolnjujejo pa jih usnjeni telovniki z judoističnimi pasovi za aktiven videz.

Barvna paleta se giblje od odtenkov belega kamna in bele v kombinaciji s kraljevsko in mornarsko modro, črno ter mehkimi in intenzivnimi vijoličnimi toni. Angleško rdeča barva poudarja usnjene dodatke kot je torba Dahlia.

Najbolj brano