Dizajnerski hoteli: Grški oddih z veliko sloga

... in odlične zgodbe interjerja, ki se dogajajo pod sončnim nebom Grčije.

Dekor, 24. 7. 2016
Dizajnerski hoteli: Grški oddih z veliko sloga - Foto: promocijsko gradivo

New Hotel, Atene

Zgodba: Grško-ciprski lastnik, zbiralec umetnin in ljubitelj sodobne umetnosti in oblikovanja, je nekoč olimpijski Palace Hotel iz leta 1958 v središču Aten prenovil z veliko ljubezni in mu nadel novo ime – New Hotel. V vsakem nadstropju, zahvaljujoč brazilskemu oblikovalskemu dvojcu, Fernandu in Humbertu Campanii, trčimo v ključne elemente njunega oblikovanja.

Brata Campania sta zaprosila skupino mladih atenskih arhitektov, da prispevajo z vložki sodobne lokalne kulture in se igrajo z idejo sodobnega preoblikovanja klasičnega in ljudskega dizajna ter so njuni vodniki pri ustvarjanju hotela, ki govori lokalni jezik, vendar v univerzalni govorici. Celo v kopalnici, kjer umetnost po navadi ostane neizkoriščena, najdemo umivalnike, ki temeljijo na obliki diamantov. New Hotel ponuja gostom neskončne možnosti raziskovanja.

Število sob: 79
Cena od 127 €
Več informacij: yeshotels.gr

Anemi Hotel, Folegandros

Zgodba: Z vso dramo grških mitov se na skalnatem terenu kikladskega otoka Folegandros dvigujejo dvonadstropne zgradbe Anemi Hotela v edinstveni in subtilni kombinaciji kikladske arhitekture in sodobnih grških linij. Notranjost apartmajev je začinjena s pohištvom Charles & Ray Eames, Vitra in B & B Italia, ki ga je izbral oblikovalec Stavros Papagiannis, in prostorom tako dal pečat preprostosti in modernosti.

Vsaka soba je individualno zasnovana s fotografijami ob vzglavjih postelj, ki prikazujejo poletne utrinke življenja na Folegandrosu. Dizajn arhitekta Alexandrosa Samarasa, zasnovan za hotel, se harmonično meša z naravno krajino otoka. Belo na belo je paleta, ki jo najdemo tako v javnih prostorih kot v nastanitvenih objektih. Barvne poudarke je mogoče zaznati s pomočjo ročno izdelanih preprog z vzhodne obale Folegandrosa in pohištva številnih priznanih oblikovalcev.

Število sob: 44
Cena od 162 €
Več informacij: anemihotels.com

Ekies All Senses Resort, Halkidiki

Zgodba: Sprostitev in udobje sta najpomembnejša prednostna naloga hotela z veliko ljubkimi elementi, kot so zofe, viseče mreže in ležalniki v kombinaciji z najboljšimi sodobnimi oblikovalskimi kosi Achilleja Castiglionija in Philippa Starcka. Letovišče Ekies All Senses Resort je bilo zamišljeno kot kraj za umik navdušencev nad bosonogimi počitniškimi sprostitvami.

Osupljiva naravna lokacija in preprost dizajn dopuščata, da nedotaknjena okolica zasije v vsem razkošju. Notranja zasnova se s to idilično pokrajino združuje z uporabo naravnih, surovih materialov, kot sta masivni les in grški sivi marmor. Alexandra Efstathiadou je Ekies All Senses Resort (hotel je obiskovala kot otrok) devet let prenavljala v okolju prijazno posestvo, ki grško kulturo prikazuje v sveži luči. Pri celotnem procesu prenove so sodelovali različni grški arhitekti in podjetja. Rezultat so tri edinstvene 'hiše', kjer tradicija sobiva z ležernim dizajnom, igrivimi barvnimi poudarki ter po meri izdelanimi ilustracijami in tipografijami, ki na stenah spalnic prikazujejo basni grškega pesnika Ezopova.

Število sob: 64
Cena od 105 €
Več informacij: ekies.gr

San Giorgio Mykonos, Paraga, Mikonos

Zgodba: Pred 15 leti sta se na obali Ibize spoznala mlada Nemca, ki sta po letih potovanj in izmenjav idej prevzela Paradise Club na Mikonosu in ga spremenila v enega izmed najbolj priljubljenih nočnih klubov na svetu. Imela sta tudi skupne sanje – da bi nekoč imela hotel. Želja se jima je izpolnila, ko so začeli prodajati bližnji hotel San Giorgio.

Zahvaljujoč nekdanjemu kreativnemu direktorju Design Hotels™, Michaelu Schickingerju, in notranji oblikovalki in stilistki Annabell Kutucu, lahko v San Giorgiu vidite in občutite uravnoteženo kombinacijo zgodovine, dediščine, sloga in preprostosti. San Giorgio je namenjen vsem, ki si želijo preprostih radosti, kot sta zbujanje s pogledom na morje in uživanje v dobri hrani, in so pripravljeni z ljubeznijo občutiti energijo plesa množice pod zvezdnatim nebom. Hotel je le 300 metrov odmaknjen od svetovno znanega Paradise Cluba na enem izmed najbolj slikovitih območij otoka, med plažama Paradise in Paraga.

Število sob: 34
Cena od 150 €
Več informacij: sangiorgio-mykonos.com

Pripravila: Katja Vidrajz

Najbolj brano