Sadje ponuja številne hranilne snovi, ki jih naše telo potrebuje, vendar nekatere vrste še vedno vsebujejo prevelike količine sladkorja.
Medtem ko sadje zagotavlja veliko pomembnih hranil, imajo nekatere sorte več sladkorja kot druge. Ugotovite, katero sadje ima najnižjo vsebnost sladkorja, da potešite sladkosnedo in ne preobremenite telesa s preveč naključnimi kalorijami.
Preberite še:
- Pozabite na plašče, to sezono jih bo zamenjal en trend jakne, in ne govorimo o bomber modelu
- Danska kraljica Mary s tem romantičnim stajlingom dokazala, da lahko pomladne kose in vzorce z lahkoto nosite tudi jeseni
To je 5 vrst sadja, ki ima najmanj sladkorja
1. Limone in limete
Poleg visoke vsebnosti vitamina C, limone in limete vsebujejo izredno malo sladkorja, zato lahko to vrsto sadja brez slabe vesti uživate vsak dan. V limeti je le približno 1,13 g vira sladkorja in 2,1 g v limoni. Zaradi tega so popoln dodatek kozarcu navadne vode.
2. Maline
Z nekaj več kot 5 g – malo več kot čajno žličko – sladkorja na skodelico in veliko vlakninami, ki vam pomagajo nasititi, so maline eno redkih čudovitih jagod na tem seznamu.
3. Jagode
Glede na to, kako sladke in okusne so, imajo jagode presenetljivo malo sladkorja. Skodelica surovih jagod vsebuje približno 7 g sladkorja in več kot 100 % priporočenega dnevnega vnosa vitamina C.
4. Robide
Robide imajo tudi samo 7 g sladkorja na skodelico. In kot bonus, te temne jagode so bogate z antioksidanti in vlakninami.
5. Kivi
Kivi je bogat z vitaminom C in malo sladkorja – le 6,7 g sladkorja na sadež.
Novo na Metroplay: “Če narediš veliko, lahko izbereš najboljše” | DAVID TAVČAR, ELLE DEKOR 2024