Poglejte, kako in zakaj ta gospodinjski izdelek vključiti v svojo shujševalno rutino: V kombinaciji s tema dvema sestavinama pomaga pri izgubi teže

7. 4. 2022
Poglejte, kako in zakaj ta gospodinjski izdelek vključiti v svojo shujševalno rutino: V kombinaciji s tema dvema sestavinama pomaga pri izgubi teže (foto: Instagram)
Instagram

Še ena "čudežna shujševalna" sestavina, ki jo najdete v svoji shrambi: soda bikarbona.

Od kokosovega olja do jabolčnega kisa - v naših shrambah so se znašla že vsa domača lepotna in "wellness" sredstva. Svojo luč v svetu pa je sedaj ugledala še soda bikarbona, ki ima številne prednosti, tudi lepotne. Naj gre za obarvano zobno sklenino, suho kožo, majhne ogrce ali druge madeže, je soda bikarbona, gospodinjski pripomoček za večkratno uporabo, ki lahko pomaga. Zaradi svojih belilnih in antibakterijskih lastnosti je idealen izdelek za lokalno uporabo, ki pomaga rešiti številne lepotne težave. Soda bikarbona obstaja že več kot 160 let in zagotovo jo uporabljate za čiščenje doma, izdelavo domačih izdelkov za nego kože ali za tiste najbolj sladke pripravke...  Toda ali ste pomislili, da bi jo uporabili za hujšanje? Ja, isti prašek, ki poskrbi za vzhajanje kruha ali piškotov, je najnovejša sestavina, ki so ji pripisali trditve o hujšanju.

Pravično in povsem na mestu vprašanje je, "zakaj pravzaprav soda bikarbona in kako nam lahko pomaga pri hujšanju"?

Ne spreglejte: 

Hitra osvežitev znanja iz kemije: strokovnjaki pojasnjujejo: "Soda bikarbona je kemijska spojina, imenovana natrijev bikarbonat.

Ko zaužijete sodo bikarbono - običajno tako, da jo zmešate z vodo in popijete -, reagira z želodčnimi kislinami in tvori sol, vodo in ogljikov dioksid. Najpogostejša (medicinska) uporaba natrijevega bikarbonata je običajno antacid. Soda bikarbona s svojim alkalnim profilom lahko dejansko pomaga ublažiti simptome, kot sta prebavne motnje in slabost, ki jih lahko povzroči presežek kisline v želodcu. Hkrati pa v želodcu ustvari "lažen" občutek polnosti in sitosti, kar pripomore k zmanjšanju vnosa kalorij. Soda bikarbona naj bi imela alkalizirajoče učinke na telo, ki naj bi spodbujali hujšanje ali preprečevali pridobivanje telesne teže.

Čudežni izdelek v vseh pogledih

Če je zelo učinkovita za perilo ali zobe, nas zanima predvsem njen potencial za hujšanje. V kombinaciji z jabolčnim kisom in limoninim sokom vam bo omogočila izgubo teže, če boste napitek zaužili zjutraj na prazen želodec. Natančneje, v rutino hujšanja ga lahko vključite na tri različne načine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mawgans luxury scented candles (@mawgans)

Oglejte si, kako!

Sodo bikarbono lahko zmešamo z jabolčnim kisom ali limoninim sokom, razredčimo z vodo in pijemo na prazen želodec. Za jabolčni kis in njegove magične lastnosti smo že slišali, pa ste vedeli, da jabolčni kis pomaga uničiti škodljive viruse in bakterije, prav tako lahko pomaga tudi pri zniževanju ravni sladkorja v krvi in izboljšanju občutljivosti na inzulin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LUMĒI Cosmetics (@lumeicosmeticsitalia)

Starejše študije tudi kažejo, da lahko jabolčni kis zmanjša občutek lakote in pomaga pri izgubi telesne maščobe. Skupaj s sodo bikarbono pa sta lahko odlična kombinacija, saj takšen napitek vsebuje hranila in encime, ki lahko pomagajo izboljšati prebavo in zavirajo apetit, kar lahko pomaga pri hujšanju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROSE FERGUSON (@rosemaryferguson_)

Če vam kombiniranje sode bikarbone in jabolčnega kisa ne diši, lahko sodo bikarbono zaužijete tudi razredčeno v vodi tik pred vsakim obrokom.

Ne pozabite, samo pitje sode bikarbone ne bo čudežno poskrbelo za izginotje dodatnih kilogramov, razen če vam je zaradi pitja sode bikarbone preveč neprijetno, da bi sploh karkoli spravili po grlu, kar je vsekakor slaba in nezdrava ideja.

Zaključek: Ko želite shujšati, se držite preverjenih metod, kot sta zdrava, uravnotežena prehrana in redna telesna vadba. Pred večjo spremembo prehrane ali uvedbo diete pa se posvetujte z zdravnikom!

Povzeto po članku iz GRAZIA FR

Fotografije: Instagram/@hoskelsa

Preberite še: Mislite, da veste – a o resnici NIMATE POJMA! To so zvezdniki, ki so spregovorili o duševnih boleznih

Priporočamo tudi: Vse kaže, da sušenje las 'na zraku' sploh ni tako dobro, kot smo mislili (svarijo stokovnjaki)

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik