Ni drago jesti kot kraljeva družina: Piščančja jed s to posebno začimbo je največkrat na mizi Kate Middleton in princa Williama

3. 11. 2023
Ni drago jesti kot kraljeva družina: Piščančja jed s to posebno začimbo je največkrat na mizi Kate Middleton in princa Williama (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta posebna začimba daje piščančjemu mesu intenziven in bogat okus, princ in valižanska princesa pa jo tako obožujeta, da jo morata poskusiti na svojih potovanjih po Veliki Britaniji.

Princ William in valižanska princesa Kate Middleton sta velika ljubitelja indijske kuhinje, kot sta povedala med obiskom indijske restavracije v Birminghamu.

Kraljevi par je takrat povedal, da obožuje kari, Kate pa je poudarila, da jed v njej vzbuja nostalgijo in da obožuje začimbe, njen mož pa ima raje blažje jedi.

Ne spreglejte:

"Jaz sem človek za masalo", je dodal princ, medtem ko je njegova snaha Meghan Markle oboževalka adobo piščanca. Kate in William sta razkrila tudi, da na potovanjih po Veliki Britaniji rada skrivaj poskusita veliko jedi s karijem, to pa je tudi prva stvar, na katero pomislita, ko želita naročiti hrano za s seboj.

Obstaja veliko receptov, v katerih je kari ena najpomembnejših sestavin, daleč najbolj priljubljena takšna jed pa je piščanec v kari omaki, ki si ga princ in princesa Walesa nedvomno pogosto privoščita, če sta tolikšna ljubitelja te začimbe.

Piščanec v curry omaki

Sestavine:
  • 600 g piščančjega fileja
  • 300 ml jogurta
  • 1 žlica curryja
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici moke
  • 2 žlici gorčice
  • olje po potrebi
  • sol, poper in suhe začimbe po okusu
Priprava:
  1. Piščančje meso nasekljamo in podušimo na malo vode in olja.
  2. Medtem ko se piščanec duši, naredimo omako: zmešamo moko in jogurt, dodamo gorčico, curry, poper, suhe začimbe in sol.
  3. Nato dodamo strt česen.
  4. Ko je meso pripravljeno, ga prelijemo z omako in pustimo pokrito vreti še minuto ali dve.
  5. Nato odstavite z ognja.
  6. Postrezite s kuhanim rižem.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jennifer Aniston si ta dodatek daje kar v kavo: Zagotavlja kožo brez gub in mladosten videz, a bolje ga je piti tako

Priporočamo tudi: Pravilo 50:50: Zdravniški trik za nalaganje hrane na krožnik, ki vam bo pomagal shujšati