Neverjetno ugodno živilo za zdravo izgorevanje maščob: Ta sadež je okusen, poceni in najpomembnejši za zdravo hujšanje

24. 2. 2024
To živilo je najboljše za zdravo izgorevanje maščob. (foto: Profimedia)
Profimedia

Nekatera sadna drevesa so tako dostopna na vsakem koraku, da jih včasih izgubimo izpred oči, mnoga pa so zelo pomembna za uravnoteženo prehrano in izgubo odvečnih kilogramov.

Sadje je naraven prigrizek, poln vitaminov, mineralov, vlaknin in drugih hranilnih snovi, ki so nujne v zdravi prehrani.

Poleg tega je najpogosteje nizkokalorično, kar je zelo pomembno za hujšanje, medicinska platforma Healthline pa navaja, da je uživanje sadja povezano z nižjo telesno težo in manjšim tveganjem za razvoj sladkorne bolezni, visokega krvnega tlaka, bolezni srca ...

Ne spreglejte: 

Veliko je sadnih dreves, ki nam lahko pomagajo pri odpravljanju odvečnih kilogramov, pogosto pa pozabimo na enega najučinkovitejših.

To je jabolko.

Kako lahko jabolka pomagajo pri hujšanju?

Jabolka so nizkokalorično živilo, en večji sadež (približno 223 g) pa vsebuje 485 kJ (116 kcal) in 5,4 g rastlinskih vlaknin.

Tu so še vitamini C, B, A, E in drugi, pa kalcij, železo, fosfor, cink, mangan, fluor, magnezij, selen ...

V jabolku, ki je še posebej pomembno za hujšanje, so spojine, ki lahko pomagajo v boju proti maščobam, med njimi polifenoli, znani po tem, da delujejo preventivno na kopičenje visceralne maščobe pri ljudeh z različnim indeksom telesne mase in teže, je pokazala študija. kitajski znanstveniki, objavljen septembra v reviji Food Science & Nutrition.

Njihovi kolegi iz Južne Koreje so lani v medicinski reviji Foods ugotovili, da jabolčna lupina vsebuje antioksidante in spojine, ki so lahko pomembne za zmanjšanje tveganja debelosti.

Številne raziskave so pokazale, piše Healthline, da je za zmanjšanje apetita in sitost jabolka najbolje jesti cela, ne pa piti le njihov sok.

Po ugotovitvah kitajskih strokovnjakov, objavljenih leta 2021 v reviji Reviews in Cardiovascular Medicine, je jabolčni izvleček polifenola povezan z izboljšanim HDL ("dobrim") holesterolom in zmanjšanim vnetjem v telesu.

Najboljše od vsega pa je, da lahko jabolka uživamo na nešteto načinov: jemo jih surova, kuhana, pečena in jih dodamo ovsenim kosmičem in jogurtu za hranljiv, energičen zajtrk.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Tako je bil nazadnje videti kralj Charles, preden so razglasili novico o raku: Prvi javni nastop po zapustitvi bolnišnice

Priporočamo tudi: To so edini škornji, ki jih to zimo modna dekleta in urednice ne sezujejo