Nekatera sadna drevesa so tako dostopna na vsakem koraku, da jih včasih izgubimo izpred oči, mnoga pa so zelo pomembna za uravnoteženo prehrano in izgubo odvečnih kilogramov.
Sadje je naraven prigrizek, poln vitaminov, mineralov, vlaknin in drugih hranilnih snovi, ki so nujne v zdravi prehrani.
Poleg tega je najpogosteje nizkokalorično, kar je zelo pomembno za hujšanje, medicinska platforma Healthline pa navaja, da je uživanje sadja povezano z nižjo telesno težo in manjšim tveganjem za razvoj sladkorne bolezni, visokega krvnega tlaka, bolezni srca ...
Ne spreglejte:
- Kaj počne Nicole Kidman, da ima pri svojih 56. letih samo 58 kg? Nikoli ne strada in se strogo drži tega pravila pravila
- Julia Roberts poskrbela za senzacijo: Blestela v kombinaciji, ki je Anna Wintour ne prenese
- Edini dodatek, v katerega se splača investirati: Minimalističen eleganten dodatek, ki spremeni vsako obleko (in definira silhueto)
Veliko je sadnih dreves, ki nam lahko pomagajo pri odpravljanju odvečnih kilogramov, pogosto pa pozabimo na enega najučinkovitejših.
To je jabolko.
Kako lahko jabolka pomagajo pri hujšanju?
Jabolka so nizkokalorično živilo, en večji sadež (približno 223 g) pa vsebuje 485 kJ (116 kcal) in 5,4 g rastlinskih vlaknin.
Tu so še vitamini C, B, A, E in drugi, pa kalcij, železo, fosfor, cink, mangan, fluor, magnezij, selen ...
V jabolku, ki je še posebej pomembno za hujšanje, so spojine, ki lahko pomagajo v boju proti maščobam, med njimi polifenoli, znani po tem, da delujejo preventivno na kopičenje visceralne maščobe pri ljudeh z različnim indeksom telesne mase in teže, je pokazala študija. kitajski znanstveniki, objavljen septembra v reviji Food Science & Nutrition.
Njihovi kolegi iz Južne Koreje so lani v medicinski reviji Foods ugotovili, da jabolčna lupina vsebuje antioksidante in spojine, ki so lahko pomembne za zmanjšanje tveganja debelosti.
Številne raziskave so pokazale, piše Healthline, da je za zmanjšanje apetita in sitost jabolka najbolje jesti cela, ne pa piti le njihov sok.
Po ugotovitvah kitajskih strokovnjakov, objavljenih leta 2021 v reviji Reviews in Cardiovascular Medicine, je jabolčni izvleček polifenola povezan z izboljšanim HDL ("dobrim") holesterolom in zmanjšanim vnetjem v telesu.
Najboljše od vsega pa je, da lahko jabolka uživamo na nešteto načinov: jemo jih surova, kuhana, pečena in jih dodamo ovsenim kosmičem in jogurtu za hranljiv, energičen zajtrk.
Fotografije: Profimedia
Preberite še: Tako je bil nazadnje videti kralj Charles, preden so razglasili novico o raku: Prvi javni nastop po zapustitvi bolnišnice
Priporočamo tudi: To so edini škornji, ki jih to zimo modna dekleta in urednice ne sezujejo
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču