Ne zjutraj ali dopoldan, to sadje morate uživati zvečer za rekordno hujšanje in jedilnik poln antioksidantov

9. 5. 2024
Ne zjutraj ali dopoldan, to sadje morate uživati zvečer za rekordno hujšanje in jedilnik poln antioksidantov (foto: Profimedia)
Profimedia

S tem nasvetom boste pospešili izgubo telesne teže.

Na voljo je veliko različnih diet, ki so odvisne od vašega okusa, starosti, cilja hujšanja in telesne dejavnosti. Obstaja tudi nekaj trikov, ki vam lahko pomagajo pri izgubi neželenih kilogramov.

Jabolka niso le okusna in hranljiva, ampak so tudi odlična za hujšanje. Imajo malo kalorij, veliko vlaknin ter so polna vitaminov in mineralov, zato so odličen dodatek k vsaki dieti za hujšanje.

Ne spreglejte: 

Trik z jabolkom

Ena od teh majhnih tehnik je jabolčni trik. Pri tem je treba vsak večer 15 minut pred spanjem pojesti jabolko. To bo ponoči pomagalo vaši prebavi in vam omogočilo, da izkoristite vse prednosti tega sadeža. Jabolko je močan antioksidant, diuretik in ima veliko vitaminov. Zlahka boste razumeli, zakaj je priporočljivo pojesti dve jabolki na dan!

Prehranske koristi jabolk

Prva prednost jabolk je, da vsebujejo veliko pektina, znane topne vlaknine, ki je odličen zaveznik v prehrani. Pektin po zaužitju tvori gel, ki deluje nasitno. Učinkovit je tudi pri zniževanju ravni holesterola, uravnavanju sladkorja v krvi in lažjem prehodu. Zato vam bo pomagal, da boste naslednje jutro odstranili toksine, ki so se nakopičili čez dan. Zaradi visoke vsebnosti niacina in folne kisline ter bogastva antioksidantov, zlasti flavonoidov in karotenoidov, je pomemben zaveznik pri hujšanju.

Tukaj je nekaj razlogov, zakaj so jabolka dobra za hujšanje:

Nizka vsebnost kalorij

Jabolka vsebujejo malo kalorij, kar pomeni, da jih lahko pojeste več, ne da bi vas skrbelo, da se vam bodo nakopičili kilogrami. Srednje veliko jabolko vsebuje približno 398 kJ (95 kcal), zato je odličen prigrizek za tiste, ki se trudijo shujšati.

Veliko vlaknin

Jabolka vsebujejo veliko vlaknin, kar pomeni, da se lahko dlje časa počutite siti. Vlaknine v jabolkih upočasnijo proces prebave, kar lahko pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi in preprečuje prenajedanje.

Bogata s hranilnimi snovmi

Jabolka so polna hranilnih snovi, ki so pomembne za dobro zdravje. Vsebujejo vitamin C, ki krepi imunski sistem, in kalij, ki pomaga uravnavati krvni tlak. Vsebujejo tudi antioksidante, ki lahko vaše celice zaščitijo pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali.

Vsestranski in priročni

Jabolka so vsestransko uporabno in priročno sadje, ki ga lahko jeste samostojno ali uporabite v različnih receptih. So odličen prigrizek, sladica ali celo zdrav dodatek k zajtrku.

Profimedia

Lahko pomaga zmanjšati tveganje za kronične bolezni

Jabolka vsebujejo spojine, ki lahko pomagajo zmanjšati tveganje za kronične bolezni, kot so bolezni srca, sladkorna bolezen in rak. Vlaknine v jabolkih lahko pomagajo zmanjšati raven holesterola, antioksidanti pa lahko pomagajo zaščititi vaše celice pred poškodbami.

Pri hujšanju so jabolka odlična izbira. Imajo malo kalorij, veliko vlaknin in so polna hranilnih snovi, ki vam lahko pomagajo pri doseganju ciljev pri hujšanju. Ko boste naslednjič iskali zdrav prigrizek ali sestavino recepta, posezite po jabolku!

Povzeto po članku z GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To je ta hip najbolj poželjiva in trendovska blond barva las, nosi pa jo tudi urednica ELLE Petra Windschnurer

Priporočamo tudi: Iz revije: »Dobro zgledaš za svoja leta!« Hvala za kompliment, ki zame to ni

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan