Kako je Oprah Winfrey izgubila 20 kg brez diete? Medtem ko drugi stradajo, ona jé juho, ki briše kilograme in topi centimetre

29. 2. 2024
Oprah Winfrey se je odločila, da bo spremenila življenjski slog, se začela zdravo prehranjevati in se redno ukvarjati s telesno dejavnostjo. (foto: Profimedia)
Profimedia

Ena najslavnejših svetovalk se k temu triku zateče vedno, ko pridobi vsaj kakšen kilogram.

Slavna voditeljica Oprah Winfrey je že leta eden najbolj znanih obrazov po svetu. Kljub temu, da je nenehno pod budnim očesom kamere, se Oprah pogosto spopada z odvečnimi kilogrami.

Ne spreglejte:

Svojega boja ne skriva, ampak zna svoje izkušnje pogosto javno deliti, zato jo obožujejo milijoni žensk po vsem svetu. Brez težav pove vse o svojem boju z odvečnimi kilogrami, ki se pri njej pogosto vedno znova vračajo.

Odločila se je, da bo težavo posekala pri korenu in spremenila življenjski slog, se začela zdravo prehranjevati in se redno ukvarjati s telesno dejavnostjo.

Šele takrat se je njeno telo preobrazilo v pravem pomenu besede, kmalu zatem pa se je znana voditeljica odločila izdati knjigo receptov, v kateri so se našli recepti za številne zdrave jedi, ki jih pripravlja še danes.

Čeprav je kuharica polna okusnih in zdravih receptov, se zdi, da je največ pozornosti občinstva in bralcev pritegnila shujševalna juha, kot jo je voditelj pogosto poimenoval v javnosti.

Gre za čarobno juho, natančneje zeljno juho, ki je del »diete brez diete«, s katero lahko izgubite do pet kilogramov na teden.

Skrivnost čarobne juhe, kot so jo poimenovale mnoge ženske, je v zelju. Gre namreč za nizkokalorično zelenjavo, ki je sestavljena iz omega-3 maščobnih kislin in zdravilnih žveplovih snovi, ki ščitijo pred rakom, zaradi velikega deleža vitamina K in antocianina pa lahko zelje izboljša duševne funkcije in koncentracijo.

Recept za čarobno juho

Potrebujete:

  • 1 glava zelja
  • 5 čebul
  • 3 paprike
  • 1 zelena
  • 3 paradižniki
  • 2 pora
  • sol in poper po želji

Priprava:

Zelenjavo sesekljamo, zalijemo z vodo in kuhamo petnajst minut. Kuhajte, dokler se zelenjava ne zmehča, juho pa lahko jeste toplo ali hladno.

Priporočljivo je, da juho trikrat tedensko uvrstite na celodnevni jedilnik, ko jeste samo njo. Kasneje ga lahko vključite v svojo običajno dnevno rutino z glavno jedjo in rezultati so fantastični.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Za poustvarjanje tega videza vam ni treba ničesar kupiti: Princesa Charlene očarala Monako s kosi, ki jih že imate v svoji omari

Priporočamo tudi: Ni časa za žalovanje: Britanci zaradi novih novic o princu Harryju in Meghan vabijo medije - "Ne pišite več o njiju"