Za vitko silhueto in največji gurmanski užitek v praznični sezoni!
Zdravnik Frédéric Saldmann je razvil ta recept, ki je tako okusen kot tudi nizkokaloričen.
Vsako leto je zgodba enaka. Praznovanje ob koncu leta je za mnoge od nas pogosto sinonim za nekaj dodatnih kilogramov! In ker so diete popolnoma zastarele in ker se v gurmanskem mesecu praznikov ne bomo še bolj prikrajšali, smo našli izjemno okusno shujševalno alternativo mitski čokoladni torti, ki jo bomo decembra jedli brez skrbi, da bomo pridobili na teži. Za dolgo pričakovane družinske obiske, bo ta čokoladna torta premagala vse druge bogate in sladke dobrote.
Preberite še:
- Zakaj Kate Middleton ne neha nositi bordo barve in kakšna je prava simbolika za to barvo?
- 10 najlepših prazničnih oblek iz Zare, v katerih lahko pričakate novo leto
Tukaj je razlog, zakaj obljublja, da bo vaša praznična sezona izjemno okusna in brez napihnjenosti.
Vse je povezano s čokolado!
Zdravnik Frédéric Saldmann je razvil ta skoraj čudežni recept, saj zagotavlja občutek sitosti kar 6 ur!
Sestavina, ki naredi razliko? Poslovite se od mlečne čokolade ali čokolade s prenizko vsebnostjo kakava in izberite temno čokolado z obvezno 85-odstotno vsebnostjo kakava.
Naj vas spomnimo: temna čokolada je nepričakovan zaveznik hujšanja, saj je izjemno bogata z antioksidanti, ki preprečujejo odlaganje maščob. Njena prednost je tudi ta, da ima veliko manj kalorij kot mlečna ali bela čokolada. Za boljšo predstavo: rezina te torte v povprečju vsebuje 796 kJ (190 Kcal), kar je trikrat manj kot običajna čokoladna sladica!
Tukaj je recept za to pecivo, ki je okusno in hkrati zmanjšuje apetit:
- 180 g 85% temne čokolade
- 180 g jabolčne omake brez dodanega sladkorja
- 6 jajčnih beljakov
- 2 žlici koruznega ali krompirjevega škroba
- 1/2 vrečke pecilnega praška
Priprava:
Najprej stopite 180 g 85-odstotne temne čokolade. Nato stopljeno čokolado prelijte v skledo in dodajte 180 g jabolčne omake brez sladkorja.
Vse skupaj zmešajte. Nato mešanici dodajte 2 žlici krompirjevega škroba. Dodajte pol vrečke pecilnega praška.
Mešanico pustite na strani, zdaj pa začnite pripravljati jajca. V ločeni skledi stepite 6 beljakov, da postanejo čvrsti. Beljake nežno vmešajte v čokoladno zmes.
Zmes vlijte v namaščen pekač po izbiri, da se torta med peko ne bi prijela. Končajte s peko pri 180 stopinjah. Pecite 25-30 minut. Pred koncem peke nežno zabodite konico noža v torto, da preverite, ali je pečena: iz pečice jo vzemite le, če je konica suha.
Povzeto po članku z GRAZIA FR
Novo na Metroplay: Jan Plestenjak iskreno o enem najbolj čustvenih trenutkov njegove glasbene kariere