Katere so edinstvene značilnosti vašega horoskopskega znamenja? Ognjeni znaki so strastni in zračni radovedni

Spoznajte se! Oglejte si posebne značilnosti vašega horoskopskega znamenja in ugotovite, kdo v resnici ste. 

Katere so edinstvene značilnosti vašega horoskopskega znamenja? Ognjeni znaki so strastni in zračni radovedni - Foto: Instagram

Ljudje so svojo usodo od nekdaj brali v zvezdah. Gre za poseben sklop energij, ki se izražajo skozi vaš značaj in dogodke v vašem življenju. Ne glede na to, ali ste elegantna in prefinjena Tehtnica ali eksperimentalni Strelec, se mnogi od nas ne zavedamo svojih značajskih lastnosti, predvsem tistih najbolj sončnih podrobnosti, ki predstavljajo splošni okvir našega astrološkega neba. In kako globoko seže astrološka napoved in njen okvir? No, globoko. Vaše nebesno znamenje ima morda več opraviti z vašimi vsesplošnimi izbirami in značajem, kot ste si morda predstavljali. 

Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog so pobudniki akcije, Bik, Lev, Škorpijon in Vodnar so stalne sile, ki se nenehno gibljejo, Dvojčki, Devica, Strelec in Ribi pa so dobro prilagojeni na vse spremembe. Vsak od likov ima nekaj posebnih lastnosti, zaradi katerih je edinstven, pa tudi nekaj, na katere morate biti pozorni ...

Ne spreglejte: 

OVEN

Ženske, rojene v znamenju Ovna, so kraljica iznajdljivosti, vedno pripravljene z vizijo, kakršne še ni bilo, ali s svežim preobratom v že utečeni tradiciji. Kot prvo znamenje zodiaka vam je pomembno biti številka ena, ne glede na to, ali se potegujete za prestižni naziv ali kot samostojni umetnik obvladujete oder. Pogumni in ambiciozni, se ne bojite zahtevnih situacij. Ste strastni in motivirani, zaradi česar ste dobri vodje, ki s svojo odločnostjo gradijo skupnost. Ste neposredni in ne marate komplicirati, zato vas lahko velikokrat razočarajo nepotrebne podrobnosti in zahteve. Ta odločnost je lahko navdihujoča, vendar zahteva tudi previdnost – ker lahko postanete sebični. Ko obvladate svoj eksplozivni temperament, ste pozitivni in živahni ter uživate v življenju. Vaše znamenje vlada glavi in vaša lobanja je prava zakladnica. Včasih se vam po glavi razlijejo velike ideje, zaradi česar lahko trpite za kroničnimi migrenami ali stresnimi glavoboli. Ker gre za strastno ognjeno znamenje, je izgorelost stalna grožnja, če v svoj življenjski slog ne vključite časa za "dekompresijo".

BIK

Ste slika gracioznosti in dobrih manir, rojeni s pravilnim bontonom, ki je prenesen v vašo lobanjsko bazo podatkov. Biki se radi sprostijo v naravi, obkroženi s prijetnimi zvoki, aromami in okusi. Predstavljajo si idealen dan v topli kopeli z eteričnimi olji, vendar to ne pomeni, da se izogibajo delu – so ambiciozni, osredotočeni in se najbolje počutijo, ko vidijo, da se njihovi prihranki povečujejo in se naložbe vračajo. Kot zemeljsko znamenje ste lahko prav tako grobi kot prepirljivi, razen občasnih spopadov (te rogove imate z razlogom) pa raje živite v harmoničnem okolju. Vaš dom je podoba elegance in čutnega razkošja. Vztrajnost in zvestoba sta njihova prioriteta številka ena, zato lahko ostanejo v slabih odnosih dlje, kot bi morali. Čeprav nekateri morda svojo vztrajnost dojemajo kot trmo, so predani prijatelji in partnerji, na katere se lahko zanesete.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

DVOJČKA

Ste vrhunski zbiratelj zanimivosti, neskončno radovedni in vedno seznanjeni z najnovejšo in najboljšo ponudbo. Ker ste zračno znamenje, ste nagnjeni k prehajanju med različnimi interesi in lovite vse, kar vam pade na pamet. Od tod izvira vaš sloves "razdvojene osebnosti". Ste kdaj tako zaposleni, da se želite klonirati? Takšni so Dvojčki, ki imajo toliko zanimanja, da bi se morali podvojiti. Hiperaktivni Dvojčki se najbolje počutijo, ko lahko skačejo iz ene vloge v drugo, balansirajo med delom, hobiji in druženjem. Radi komunicirajo: s sporočili, tweeti in v živo, včasih pa jim je samo govorjenje pomembnejše od tega, kar se pove, in tudi če je njihov jezik hitrejši od njihovega uma, se ne obremenjujejo preveč – le tako naprej.

RAK

Sočutni Rak, vaš negovalni duh je kot objem dobrodošlice, ki je mehak kot odeja iz gosjega puha in stabilen kot steber v rimskem Koloseju. Tako kot raki, ki živijo med morjem in kopnim, tudi raki dobro uravnotežijo med duhovnim in materialnim. Sledite intuiciji in zato tako dobro prepoznate energijo, ki vlada v vsakem prostoru, v katerem se znajdete, svojo pa ohranjate za trdnim oklepom. Usmerjeni ste v dom in družino in pogosto skrbite za ljubljene, vendar je potrebno paziti, da ne prestopite meje med skrbjo za nekoga in nadzorom. Vsi prosilci, ki želijo vaše zaupanje, morajo dokazati svoje zasluge in hrabrost. Za vas je intimnost vse, kar je potrebno, četudi traja eone, da pridete do te faze. Na žalost vas lahko težave z zaupanjem omejujejo pri tem, da bi se podali v svet. Na neki točki se morate odločiti, da boste tvegali, sicer življenje postane dolgočasno in odločno omejeno.

LEV

Kot levinja, ki preži v džungli, ste vedno na lovu za tem, kar hrani vašo dušo (in duše vašega celotnega rodu). Ste divja kraljica zodiaka, rojena voditeljica in določevalka trendov, ki dviguje letvico uspeha v osupljive višave. Preprosto življenje vam je odvratno - ste ognjeno znamenje, ki se ukvarja s svetlimi, barvitimi plameni. To ognjeno znamenje ljubi svoj kraljevski status. Čeprav vedno goreče ustvarjate, se pogosto ne zavedate svoje moči. Ste strastni, nekoliko teatralni in zelo živahni, zato ste vedno v središču pozornosti, za vas pa je značilen pogum. Levi so znani so po svoji stabilnosti in zvestobi, v romantičnih odnosih in prijateljstvu, edino, kar lahko zmoti idilo, je njihov ego in ljubosumje. Včasih "zakurite" potencialne sodelavce, ker nastopite preveč odločno, ali pa izgoreli z žongliranjem s preveč projekti. Vašo notranjo superzvezdo je treba upravljati, če želi doseči svoje usojene višave. 

DEVICA

Čeprav ste znamenito znamenje Device, si je ta epiteton mogoče razlagati zelo različno. Kar je skupno Devicam: vztrajanje pri popolni čistosti na enem področju življenja. Device so praktične in sistematične perfekcionistke, ki nenehno delajo na sebi in izpopolnjujejo svoje veščine. Device nadzorujejo prebavni sistem, zato so kot take še posebej pozorne na vse sestavine – v hrani, pa tudi na vse ostalo in so osredotočene na podrobnosti. Obdelujete veliko informacij, kot so računalniki in poskušate biti temeljiti pri vsem, kar počnete, vendar ne smete dovoliti, da to prevzame nadzor nad vami. Vedno strmite k izboljšavam, veljate za pridne in predane, zato se Devica odlično znajde v vlogi učitelja, zdravnika, urednika in glasbenika. Vaš lačni um mora imeti nekaj, s čimer je obseden, kakšen predmet, ki ga preučuje z navdušenjem Einsteina, ki raziskuje relativnost. Ste naključni učenjak in večni učenec življenja, ki si samoumevno pridobiva strokovno znanje in mojstrstvo. Kot zemeljsko znamenje dobro uspevate v strukturiranem okolju in potrebujete redne rutinske postopke, da bi se umirili.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WelleCo (@welleco)

TEHTNICA

Ste zračno znamenje in skozi življenje lebdite s prelivajočimi se krili vile, vendar se nikoli ne izgubite povsem v oblakih. Imate izostren občutek za ravnovesje; intuitivno veste, da ni janga brez jina. Ko življenje postane preveč pusto, vnesete dozo pikantnosti in se uskladite z nežnim pozivom, naj ostane "resnično". Kot znamenje, ki vlada partnerskim odnosom, zavezam in vsem zakonitim zadevam, je poroka v ospredju vaših misli že od zgodnjega otroštva. Nagnjeni ste k idealizmu in se lahko poročite mladi ali pa si za izbiro življenjskega partnerja vzamete več časa kot večina. Ko ga izberete, je valentinovo vse leto: Za Tehtnico je bujno ljubezensko življenje enakovredno zaposlitvi s polnim delovnim časom. Tehtnice so gonilka sprememb, a na vsako situacijo gledajo tudi z več zornih kotov, kar je eden od razlogov za njihovo neodločnost, in se morajo bolj zanašati na lastno intuicijo in manj na mnenja drugih ljudi.

ŠKORPIJON

Mistični, mogočni in nezemeljski, delujete na ravni obstoja, do katere ima dostop le malokdo. Škorpijoni ste v mnogih pogledih uganka sami zase, saj komaj razumete svoje čarobne sposobnosti. Čeprav vas zaradi strasti pogosto zamenjujejo z ognjenimi znamenji, so Škorpijoni vodno znamenje, ki svojo moč najde v svojih mentalnih in čustvenih sferah. Škorpijoni vedo, kaj hočejo in so pripravljeni na dolgo pot, dokler ne dosežejo cilja. Paziti pa morajo na svoj ego – z njim bi si lahko škodovali. Škorpijon lahko ustvarja globoke duhovne povezave s prijatelji in ljubimci, in ko pridobite njihovo zaupanje, bodo Škorpijoni pokazali neprekosljivo globino, predanost in empatijo. Kot vodno znamenje ste predvsem čustveno bitje. Ko so vaša čustva ranjena, je vaš instinkt, da udarite nazaj z dvojno silo in tako izročite strupeno želo škorpijona.

STRELEC

Strelec, usmerite svoje puščice visoko. Kot boginja lovcev zodiaka ste se rodili v iskanju modrosti in univerzalnih resnic. Ste večni študent, vaš um je neskončno radoveden in željan spoznati, zakaj in kako pri vsaki temi, ki vas navdušuje. Imate izurjen detektor laži in hitro (in javno) zavpijete, če je nekdo brezobziren. Strelci vedno v iskanju znanja sledijo geografskim, duhovnim in intelektualnim dogodivščinam. Kar naredi Strelce edinstveno, je mešanica strasti, radovednosti in prilagodljivosti in upajo si iti tja, kamor drugi ne bi. Ničesar ne jemljejo preveč resno, so brutalno pošteni, kar lahko vodi v nesporazume, njihovo večno iskanje znanja pa jih dela zanimive pripovedovalce in ustvarjalce. Strelci so zabavni, a tudi filozofsko razpoloženi, zaradi česar so pravi zabavljači zodiaka, zahvaljujoč svojemu duhu pa lahko postanejo strokovnjaki za vse, kar želijo.

KOZOROG

Kozorogi imajo brezčasen čar. Ste slika gracioznosti - elegantni, lepo vzgojeni in družabno primerni. Kozorogi dobro krmarijo skozi materialne in čustvene vidike. Čeprav se sprva morda zdijo zadržani in celo konzervativni, jim bližnji vedo, da Kozorogi radi zabavljajo, z leti pa postajajo vse bolj odprti in optimistični. Dobro vedo, da je življenje kratko in zato se vedno trudijo narediti čim več, čim prej, zato jim upočasnitev ne pride v poštev. Obstaja pregovor – če hočeš, da se nekaj reši, daj zaposlenemu – in Kozorogi so ravno takšni. Tudi ko so v stiski z roki, bodo našli čas za pomoč prijateljem in kolegom. Čeprav se lahko družite z elito, vas odlikuje neomajna praktičnost. Ste trdno zemeljsko znamenje, zato vsakemu projektu dajete strukturo in stabilnost. Neutrudno si prizadevate, da bo na mizi vaše družine dovolj hrane in da bodo ljudje, ki jih imate radi, uživali v najboljšem, kar ponuja svet. Pravzaprav ljubezen izkazujete z zagotavljanjem materialnega udobja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

VODNAR

To zračno znamenje je najbolj humano astrološko znamenje, a tudi najbolj napredno, najbolj uporniško in inovativno, a za tem prvim vtisom so ljudje, ki potrebujejo podporo in ljubezen. Vodnarji imajo edinstveno sposobnost združevanja logike in ustvarjalnosti, le malo ljudi razume vašo vizijo, ko o njej preprosto govorite. Začnite delovati. Ko boste ustvarili otipljiv izdelek, se boste katapultirali v višave priljubljenosti in spoštovanja.  Vodnarji imajo radi timsko delo za večje dobro, zato se včasih zdi, da pozabijo na najbližje. Prezirajo "small talk" in niso ljubitelji tračev, zato če jih želite zanimati, se z njimi pogovorite o svojih načrtih za skupnost in preusmerite fokus z 'jaz' na 'mi'. Prirojena vam je skrb za človekove pravice - zlasti ko gre za boj za manjvredne. Poiščite primeren izhod za svojega notranjega revolucionarja, čim bolj javno, tem bolje. Kot zračno znamenje ste nadarjeni komunikator, ki lahko s svojim sporočilom doseže množice.

RIBI

Med domišljijo in resničnostjo so Ribi najbolj sočutna in občutljiva znamenja zodiaka. S tako občutljivostjo jih lahko pogosto pogoltnejo čustva, vendar se morajo spomniti, da ko naletijo na težavo, rešitev ni le v tem, da "odplavajo" dalje. Ribi so pogoste opredeljene kot sanjači zodiaka, ki svet vidi skozi kalejdoskopsko iskalo. Realnost je po vašem mnenju zelo precenjena. Raje ustvarjate svetle vizije svojih misli, obožujete glasbo, umetnost, ples, čutni dotik in že od rojstva veste, da so podzavestni signali enako močan jezik kot govorjena beseda. Naučite se odgovorno uporabljati svoje psihične darove, saj je vaše bistvo v navdihovanju ljudi, ne v ustvarjanju kultnih vernikov, in vi lahko tehtnico prevesite na svojo stran. Imate sijočo notranjo lepoto, ki jo je najbolje opisati kot "angelsko". Ste sočutni do temeljev in ne bi mogli odvrniti potepuške živali ali človeka v stiski, če bi bilo od tega odvisno vaše življenje. Ker ste najbolj občutljivi med vsemi vodnimi znamenji, vsrkavate energijo kot goba in se pogosto ne zavedate, da nosite pretežko breme. Ko se zrušite, je to zmešnjava pasivno-agresivnih zamer, živčnih zlomov in kaosa. Vendar se Ribi dobro prilagajajo novim situacijam in povezave z njimi zagotavljajo globoka duhovna odkritja. Uživajo v izmenjavi izkušenj, kot je poslušanje glasbe, ki spodbuja njihovo domišljijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

Fotografije: Instagram/@poosh

Preberite še: Koliko KAVE je preveč? Nova študija ponuja odgovor

Priporočamo tudi: Veliki preobrat! Znanstveniki uspeli pomladiti celice kože za 30 let – kaj to pomeni za nas?

Najbolj brano