Kaj nam prinaša retrogradni Mars do 12. januarja 2023: Stvari se močno upočasnijo, zato je pomembno, da ne izgubite motivacije

Mars je s koncem meseca septembra postal retrograden in njegov retrogradni potek traja do 12. januarja 2023. leta. Preverite, kaj vam v tem obdobju prinašajo zvezde.

Spirituelle, 11. 10. 2022
Kaj nam prinaša retrogradni Mars do 12. januarja 2023: Stvari se močno upočasnijo, zato je pomembno, da ne izgubite motivacije - Foto: Profimedia

Mars gre retrogradno v dvojčka od 30. oktobra 2022 in njegova retrogradna pot traja do 12. januarja 2023. Mars se bo še naprej gibal skozi dvojčke do 26. marca 2023 in preživel nenavadno dolgo obdobje v tem kotu horoskop.

Merkur bo retrograden tudi v tem obdobju retrogradnosti Marsa od 29. decembra do 18. januarja 2023. To bo še posebej počasen čas zelo močne retrogradne energije! Pomaga pa si zapomniti, da je to način, s katerim na želi veseolje umiriti in upočasniti.

Ne spreglejte:

Mars je planet akcije in motivacije, zato ko je ta retrograden lahko čutimo njegove močne učinke. Zdi se, da se stvari upočasnjujejo in lahko izgubimo zagon ali motivacijo za naprej. Čeprav se to morda zdi ovira, je pravzaprav darilo.

"Retrogradni Mars je pravi čas, da pregledamo svoje cilje, ocenimo svojo motivacijo in uravnavamo svojo raven energije."

Ker Mars potuje "nazaj", je skoraj tako, kot da bi morali tudi mi stopiti nekaj korakov nazaj in ponovno oceniti svojo pot, preden stopimo naprej. Pod retrogradnim Marsom bomo vsi poklicani, da bomo pozorni na usmeritve svojega življenja in ocenili posledice svojih dejanj. Vsa dejanja imajo posledice in te posledice so bodisi podpiranje življenja, ki ga želimo, ali podpiranje življenja, ki ga nočemo. Naša dejanja nas povzdignejo med najboljše ali pa nas vlečejo navzdol in prisilijo, da ponavljamo iste cikle znova in znova.

Pod energijo retrogradnega Marsa imamo vsi čas, ki ga potrebujemo, da preverimo sami sebe in se uskladimo s svojo najvišjo resnico in najvišjim jazom. Ko smo usklajeni s svojim najvišjim jazom,  vemo, katere korake narediti, in lahko z veliko večjo lahkoto zaupamo in prisluhnemo modrosti svojega srca.

Usklajevanje z našim najvišjim jazom zahteva disciplino in prakso. To nam pogosto pomagajo doseči orodja, kot sta meditacija ali vodenje dnevnika. Toda včasih je že najpreprostejše dejanje, da položimo roko na srce, nekajkrat globoko vdihnemo in vprašamo, kako se počutimo, dovolj, da se uskladimo in svoj um pripeljemo v stanje poravnave.

"Retrogradni Mars je čas, ko prevrednotimo svojo življenjsko pot in smer."

To je čas, ki nas spodbuja, da razmislimo o svojih dejanjih in ali so usklajena z življenjem in svetom, ki ga želimo ustvariti in živeti. Pravi čas je, da na novo napišemo scenarij svojih sanj in ciljev ter razmislimo, kaj je res vredno našega časa in energije.

Lahko tudi ugotovimo, da so naše motivacije neustrezne ali pa moramo videti, od kod naše motivacije v resnici izvirajo in ali se ujemajo s tem, kje želimo biti. Retrogradni Mars v dvojčkih lahko tudi poudari motivacijo za to, kako se odločimo za izražanje sebe in interakcijo z drugimi. Ali delamo stvari, ker čutimo, da bi jih morali, ali ker prihajajo iz mesta resnične usklajenosti?

Tudi odnos z našim egom je lahko pod to energijo revidiran. Potrebujemo svoj ego, um, ker je glas preživetja in nam omogoča krmarjenje po tem fizičnem svetu, vendar bomo morda morali globlje pogledati morebitne nezdrave navade ali kako naš ego, um, manipulira z nami ali nas zavaja.

Ker lahko Mars v dvojčku aktivira naš notranji glas, bomo morda ugotovili, da moramo spregovoriti in izraziti, kako se resnično počutimo. Morda čutimo željo, da gremo vase in smo iskreni do sebe, preden lahko to delimo z drugimi. Ta močna energija lahko spodbudi ta ognjevita čustva, in dobro je, da se tega tudi zavedamo.

Če opazite, da ste še posebej razdražljivi, se vrnite v svoj center, poglejte, kaj se skriva pod njim, in poslušajte, kaj vam govori vaš notranji glas. Mars vlada ognjevitim čustvom, kot so jeza, konflikti in frustracije. Če je katero od teh čustev brbotalo pod površjem, lahko to retrogradno obdobje povzroči, da se sprostijo in morda ugotovimo, da jih moramo razčistiti in se z njimi spopasti enkrat za vselej.

Na splošno je retrogradni Mars čas počitka in razmišljanja. Čas je, da se ozremo na dejanja iz naše preteklosti in ocenimo, koliko so nam služila. S preučevanjem preteklosti in analizo, ali nam naša dejanja koristijo ali ne, se lahko opolnomočimo in naredimo pozitivne spremembe za prihodnost.

Komunikacija s svojim notranjim svetom bo močan protistrup za vse, kar ta energija retrogradnega Marsa v dvojčkih sproži v vašem življenju. Retrogradni Mars lahko povzroči, da se ozremo, preden skočimo, zato bodite še posebej previdni in si vzemite čas, se ustavite in se izogibajte hitenju naprej.

Uravnotežite svoje ravni energije, zaščitite svoje meje in bodite potrpežljivi.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kraljičini gostje so bili v Balmoralu podvrženi posebni preizkušnji, ki je ne prestanejo vsi

Priporočamo tudi: Kako do boljšega spanca: Ta smoothie, ki ga spijete uro pred spanjem, vam bo zagotovil kakovosten spanec in prespano telo

Najbolj brano