Horoskop: Kako je astrologija povezana s področjem izobraževanja

Ko smo odraščali, so nas starši nagovarjali, da se bomo, če bomo pridno študirali lahko vpisali na dobre fakultete in se zaposlili v uspešnih podjetjih. Čeprav je v današnjih časih marsikaj drugače, izobraževanje ni izgubilo svojega pomena in ga tudi nikoli ne bo. Nekateri astrološki vplivi razlagajo, kako bo posameznik deloval na področju izobraževanja in nakazujejo katero stopnjo izobrazbe bi lahko dosegel. 

Horoskop: Kako je astrologija povezana s področjem izobraževanja - Foto: Profimedia

Vsi planeti so povezani z različnimi odtenki področja izobraževanja. Jupiter je glavni na področju filozofije in astrologije. Merkur pokriva področja matematike, finančnega upravljanja in medicine. Venera poudarja umetnost, glasbo in učinkovito interpretacijo. Mars daje sposobnost vladanja in boja proti nepravičnosti. Za kakršenkoli dosežek na področju visokega šolstva so običajno 2., 4., 5., 9. in 10. hiša v natalni karti pod ugodnim vplivom Jupitra, Merkurja, Venere, Lune in Sonca. 

Izobrazba se nahaja v domeni 4. hiše in njenega vladarja. Prav tako imajo 2. hiša, 5. hiša in 9. hiša vlogo pri določanju stopnje izobrazbe. 4. hiša označuje inteligenco in  sposobnosti učenja, 2. hiša predstavlja zgodnje možnosti za izobraževanje, 5. hiša označuje spomin in 9. hiša označuje možnosti za visokošolsko izobrazbo.

Ključne postavitve in kombinacije za izobraževanje:

Kakršna koli povezava med vladarji 5. in 9. hiše vam daje odlične priložnosti za izobraževanje.

Če je vladar 9. hiše postavljen v vašo 5. hišo, imate dobre pisne sposobnosti in možnost neizmernega bogastva, ki si ga lahko prislužite z znanjem in modrostjo.

4. hiša poleg tega, da predstavlja učni potencial, označuje prispevek staršev k vašemu izobraževanju, saj so oni vaši prvi učitelji.

5. hiša v vaši natalni karti ne označuje le duševne moči in spomina, temveč tudi učitelja, ki vas bo vodil skozi različne vidike življenja.

Moč 9. hiše ne pomeni samo verjetnosti izobrazbe, temveč predstavlja tudi očeta, ki je vodilna sila in mentor.

Kako so posamezni planeti povezani s področjem izobraževanja?

Merkur označuje izobrazbo in literarne sposobnosti. Močan Merkur daje moč koncentracije za učenje.  Postavitev Merkurja v 6., 8. ali 12., hišo prinaša ovire pri izobraževanju. Kombinacija Merkurja in Venere naredi osebo zgovorno in daje moč izražanja tako v verbalni kot pisni komunikaciji. Merkur v 4. hiši prinaša uspeh pri izobraževanju. Merkur v 10. hiši označuje akademske dosežke, ki bodo pripomogli k nadaljnjim poklicnim možnostim.

Jupiter je gospodar znanja in modrosti. Moč Jupitra v natalni karti določa nagnjenost k doseganju visokega znanja. Aspekt Jupitra z Merkurjem zagotavlja nemoten potek izobraževanja. Jupiter v 9. hiši pomeni možnosti za visokošolsko izobraževanje v tujini. Visoke časti in položaje, ki se dosežejo z modrostjo in znanjem, predstavlja prisotnost Jupitra v 10. hiši.

Dobro postavljeno in močno Sonce v rojstni karti pomeni, da si boste s svojo izobrazbo pridobili status in položaj avtoritete. V povezavi z Merkurjem dodaja inteligenco in znanstveno nagnjenost. 

Luna je simbol uma in zdrav um lahko zagotovi dobro osredotočenost in nagnjenost k izobraževanju. Močna Luna v povezavi z Merkurjem prinaša aktiven um, dober intelekt in oster spomin. Poudarja tudi zdrav razum, izrazne sposobnosti in bistroumnost.

Mars krepi pozornost. Izobraževanje zahteva, da ste zelo pozorni na dejstva in številke. Ugoden Mars daje pozoren um. Kombinacija Marsa in Merkurja lahko povzroči prekinitev izobraževanja ali ovire pri učenju.

Izobrazba ni nekaj, kar bi lahko pridobili čez noč, potrebujemo odločnost, osredotočenost, trdo delo in leta predanosti, da dosežemo kar smo si zastavili. Izredno pomembne so tudi astrološke kombinacije, ki so povezane z možnostmi izobraževanja. 

Pripravil: Horoskop.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ste se kdaj vprašali, zakaj se naši prsti po nekaj minutah v vodi nagubajo? Znanstveniki so dognali zanimive podrobnosti

Priporočamo tudi: Princ Harry in princ William se Dianini smrti nočeta pokloniti skupaj

Najbolj brano