Zala Djuric: »V tujino sem odšla, da se izgubim in spet najdem.«

11. 8. 2022
Zala Djuric: »V tujino sem odšla, da se izgubim in spet najdem.« (foto: Anja Kralj)
Anja Kralj

Gostja tokratne epizode ELLE podkasta je Zala Djuric, ki v igralstvu vidi svoje poslanstvo, gre za njen način izražanja, njeno ljubezen. Je oseba, ki si zna prisluhniti in temu slediti. Kar v sebi začuti kot dobro, se ji, sploh v njenem poklicu, kot tako običajno tudi potrdi, to pa sama dobro povzame z angleškim izrazom "What feels right, is right". 

Poslušate nas lahko tudi na:
APPPLE PODCASTS Ι SPOTIFY Ι GOOGLE PODCASTS

Beseda našega pogovora je nanesla na samokritičnost, preplet moči in subtilnosti, ki je v svetu igralstva nuja, odnos do zavrnitve, življenje v New Yorku, okoliško mnenje, izražanje kreativnosti in še več.

Zgodba Zale Djuric je pravi bombon za ušesa, saj je obarvana z odtenki poguma in iskrive predanosti, sama pa jo podaja s toplino in mirno energijo. Prav v teh dneh ji dodaja morda najbolj razburljivo poglavje do zdaj. Na odmevnem puljskem filmskem festivalu je namreč julija predstavljala kar dva filma, in sicer vojno dramo Šesti avtobus, v kateri igra glavno žensko vlogo, ter prvi slovenski božični film Kapa, katerega del igralske zasedbe je prav tako. Filmska platna bo kmalu ugledal tudi film Dedek gre na jug, kjer jo bomo lahko občudovali v eni izmed glavnih vlog. V svet igralstva je Zala sicer resneje stopila že veliko prej, zato je pri osemnajstih tudi odpotovala čez lužo na študij igre. Zalino kreativno izražanje pa se ne ustavi pred kamero. Morda ste v rokah že držali njeno pesniško zbirko Zbrka poezije, v našem pogovoru pa nam zaupa tudi, da ne mine dan, ko ne zapleše. To je eden izmed načinov, s katerim se vrača k ravnovesju v sebi, ki mu pripisuje velik pomen. Več o tem in še drugih življenjskih rečeh vam zaupa v Elle podkastu.

"Ko dobim vlogo, si najprej napišem življenjepis za to osebo, res napišem vse, do tega, kakšno kavo ta oseba pije, kam je hodila v šolo, vse, in potem si naredim plejlisto, kakšno glasbo posluša, potem običajno plešem na to glasbo, vsak lik ima tudi svoj parfum, ene take stvari, da se pripravim prej, preden začnem snemati, da se potem, ko pridem na set, lahko samo igram, jaz ne igram, ampak se igram."

Zala z nami deli tudi svoj pogled na ljubezen.

"Ljubezen je itak vse in povsod. In jaz imam pač dve glavni ljubezni, eno v romantičnem smislu, pa imam svojo umetnost, ki sta čisto enakovredni, samo čisto drugačni."

Celoten video pogovora si lahko ogledate tukaj:

Oglejte si še: Alenka Košir: »Koliko kil imaš ni merilo lepote, je pa to lahko merilo zdravja.«

Priporočamo tudi: Nikoli ne uganete, za kaj varčuje Mojca Mavec: "Ne posedujem ničesar, bi si pa želela na stara leta en drobcen košček..."

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan