Alenka Košir: »Koliko kilogramov imaš ni merilo lepote, je pa to lahko merilo zdravja.«

14. 7. 2022
Alenka Košir: »Koliko kilogramov imaš ni merilo lepote, je pa to lahko merilo zdravja.« (foto: elle)
elle

V tokratni epizodi ELLE podkasta gostimo Alenko Košir, ki je prepričana, da si v letu 2022 ženske res že zaslužimo, da se nas obravnava kot samostojne ženske, in ne zgolj kot priveske. Pogovarjali pa smo se tudi o motivaciji, kako jo najti in kako zadržati, o lepotnih standardih, mentalni stabilnosti v povezavi z vadbo ter kako se naučiti poslušati samega sebe.

Poslušate nas lahko tudi na:
APPPLE PODCASTS Ι SPOTIFY Ι GOOGLE PODCASTS

Ste vedeli, da je bila Alenka Košir, ki jo je javnost ob vpisu na fakulteto za šport poznala kot manekenko in dekle znanega športnika, v mladosti vrhunska športnica in je kot gimnastičarka posegala po državnih odličjih? Njena poklicna odločitev se zdaj gotovo zdi bolj razumljiva, kajne? V mladosti sta jo še zlasti motila predalčkanje in dejstvo, da se je prav zaradi tega morala še dodatno dokazovati in opravičevati za svoje zaslužene uspehe. Delo trenerke, vloga matere in življenjska kilometrina so jo izpolnili s številnimi modrostmi, ki jih tokrat deli z vami v Elle podkastu.

"Imam se rada in se ne maltretiram s tem, kaj bo potem, če bo potem. Vem, da se bodo nekatere stvari v življenju zagotovo zgodile, kot sta na primer staranje in pešanje energije. Na meni je, kako bom k temu pristopila."

Alenka postreže tudi s številnimi koristnimi napotki, kako se lotiti vadbe in čemu se izogniti. Izpostavlja postopni napredek in kategorično zavrača hitre instant rešitve.

"Sem zagovornica tega, da se vsako telo normalizira, predvsem zaradi tega, ker določenih oblik teles ne moreš spremeniti. Lahko izgubiš vso telesno maščobo, a širino bokov definirajo tudi kosti in pozicije teh ne moreš spremeniti."

Celoten video pogovora si lahko ogledate tukaj: