PETRA GREINER: "Bila sem presenečena, ko mi je zaradi smeha prvič ušlo nekaj kapljic."

Tokratna gostja ELLE podkasta je Petra Greiner, ki bi sebe najraje opisala kot "Petro na kolesu, ki počne mnogo reči." In ima še kako prav, saj res počne mnogo reči, ki pa so vse prej kot majhne. Tlakujejo namreč lepši jutri za številne. Je ženska, ki pluje skozi številne življenjske vloge – kot mama, žena, fizioterapevtka, obenem pa je Slovenka leta 2017, prejemnica nagrade predsednika države Jabolko navdiha, bivša Elle kolumnistka, ustanoviteljica vadbe Pilates terapija in še bi lahko naštevali. Na podlagi lastne izkušnje biti starš otroku z dodatnim kromosomom se je podpisala pod ustanovitev Zavoda 13, ki utira pot staršem otrok s posebnimi potrebami ter opozarja na njihove potrebe. 

Podkast, 18. 10. 2022
PETRA GREINER: "Bila sem presenečena, ko mi je zaradi smeha prvič ušlo nekaj kapljic." - Foto: Martina Zaletel, grafika: Anja Kralj

Poslušate nas lahko tudi na:
APPPLE PODCASTS Ι SPOTIFY Ι GOOGLE PODCASTS

Z voditeljico Elle podkasta, katerega tokratni pokrovitelj je blagovna znamka TENA lady, modno in lepotno urednico Elle, Petro Windschnurer, sta govorili o življenju, kako je biti ženska tu in zdaj, prav tako pa sta iskreno spregovorili o temah, o katerih se še vedno nerado pogovarjamo na glas.

Pogovor brez filtrov zanjo ni bil izziv, saj je bila od vedno zelo iskrena.

"Že kot majhno deklico so me brcali pod mizo, predvsem mama, ker sem spraševala stvari, ki pač niso bile primerne, in pogosto so mi rekli, da na določenih družinskih kosilih vedno najdem neke stvari, ki so jih že zakopali, in mene je to potem vedno zanimalo."

Z voditeljico sta se tako dotaknili tudi urinske inkontinence, ki je pogost pojav in se lahko pojavi pri ljudeh na vrhuncu moči ne glede na njihovo starost ali siceršnje zdravje. Sogovornico je ta zanimala že kot študentko, poleg vseh stvari v povezavi z ženskim telesom.

Delila je svojo izkušnjo z njo:

"Bila sem presenečena, ko mi je zaradi smeha ušlo par kapljic. Prej se mi je zdelo, da ne glede na to, da sem trikrat rodila, da je vendarle starost tista meja, ko se to začne. Takrat pa sem se začela spraševati, ali je dovolj, da se samo spomniš tu in tam na Keglove vaje. Ni dovolj, ker tudi leta naredijo svoje, povsod to opazimo. To pomeni, če  ženskam (svojim strankam) rečem, da je treba redno vaditi, to pomeni, da je treba delati tudi vaje za krepitev mišic medeničnega dna."

Blagovna znamka TENA lady, tokratni pokrovitelj Elle podkasta, je z več kot 50-letnimi izkušnjami vodilna svetovna blagovna znamka na področju inkontinence. Njihovi vložki so posebej zasnovani za vpijanje urina. Vsebujejo mikro zrnca, ki zadržujejo urin in preprečujejo razvoj bakterij, zato vam ni treba skrbeti za neprijeten vonj. Zagotavljajo trojno zaščito, in sicer pred iztekanjem, vlago in neprijetnim vonjem. Tako so zaveznik številnih žensk v njihovem vsakodnevnem življenju, podobno kot Elle. 

Petra nam je zaupala, kakšne življenjske lekcije se je naučila v zadnjih letih. "Ugotovila sem, da ne smeš čakati na en velik bum in velike stvari ali pa na stvari, ki ti niso dosegljive. Ne potrebuješ za potrditev ali zato, da ti bo lepo ali da boš srečen, nekih stvari, ki so ti nedosegljive, ni pomembno. Išči v svojem radiju stvari, ki te bodo prav tako zapolnile."  

Dala je nasvet vse neučakanim, med katere šteje tudi sebe.

"Ena misel mojega zadnjega obdobja za ženske, ki želimo spremembe zdaj oz. takoj, je, da je lahko sivo. Ni treba, da je belo ali črno, lahko je sivo. Da ni nujno, da se bo spremenilo zdaj, ne vem, čakajoč na moškega, čakajoč na službo, čakajoč ne nazadnje  na otroka in podobne stvari. Pri sebi, ki ne morem čakati, sem opazila, da je naravno, da so obdobja in čas, ko se nič ne spremeni, ko ne dočakaš, ko moraš preprosto počakati, in to je tista uteha, da je lahko tudi sivo, da se mi ni treba odločiti zdaj, kaj bom drastično spremenila, ni treba." 

Beseda je nanesla tudi na partnerske odnose.

"Meni se zdi neumno razmišljati tako, ko včasih rečemo 'joj, ne vem, zakaj sem se sploh poročil oz. zakaj imava skupaj otroke', to so nesmisli. Pomembno je vprašanje, ali 'polniva' drug drugega."

Celoten video pogovora si lahko ogledate tukaj:

Fotografije: Martina Zaletel, grafika: Anja Kralj

Preberite tudi: Louis Vuitton predstavil novo kolekcijo, ki je nastala po presenetljivem navdihu

Priporočamo tudi: Jesenska manikira po vzoru Selene Gomez: Smaragdno zelena barva je novi hit letošnje jeseni

Najbolj brano