Louis Vuitton predstavil novo kolekcijo, ki je nastala po presenetljivem navdihu

13. 10. 2022
Louis Vuitton predstavil novo kolekcijo, ki je nastala po presenetljivem navdihu (foto: Profimedia)
Profimedia

Popeljala nas je v prav posebno življenjsko obdobje.

Louis Vuitton je v okviru nedavnega pariškega tedna mode predstavil novo kolekcijo, za katero je trenutni kreativni direktor znamke Nicolas Ghesquière navdih poiskal v obdobju mladostništva.

Ghesquière je kolekcijo opisal kot "izlet v zaznaven, minljiv in odločilen trenutek, ko pride vse na plano, v vsej svoji nedolžnosti in pronicljivosti. Nestalnost in lepa nestanovitnost mladostništva." Dogodek se je odvil v slavnem pariškem muzeju Musée d'Orsay, to pa je bila prva tovrstna modna revija na tej zgodovinski lokaciji.

Naključnost je del bistva kolekcije. Večerne obleke je oblikovalec združil s športnimi srajcami za ragbi in debelimi puloverji, ovitimi okoli pasu. Gre za kombinacije, ki spominjajo na modni stil najstnice, ki tu in tam ukrade oblačila svojemu fantu. V kolekciji se je Ghesquière igral s proporcijami določenih elementov – med njimi so bile najbolj opazne prav unikatne zadrge. Prav tako je želel razbliniti kodekse ženstvenosti in je zato prikupne elemente prikazal v močni luči. Med materiali so prevladovale mehkejše vezene pletenine in tvid. 

S to kolekcijo so tako pri Louis Vuitton podali optimistično sporočilo, saj vidijo v mladih ljudeh upanje za boljšo prihodnost in lepši svet. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jesenska manikira po vzoru Selene Gomez: Smaragdno zelena barva je novi hit letošnje jeseni

Priporočamo tudi: Ta model džins hlač, ki ga nosi Cindy Crawford optično najbolj podaljša noge

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave