Podkast Promocijsko sporočilo

ELLE podkast | Petra Windschnurer: »Hitro vidim, če je stvar privlečena za lase.«

29. 12. 2020
ELLE podkast | Petra Windschnurer: »Hitro vidim, če je stvar privlečena za lase.« (foto: Mimi Antolovič)
Mimi Antolovič

V tretji in zadnji bonus epizodi se z modno in lepotno urednico pri reviji ELLE, Petro Windschnurer, pogovarjamo o njenih študijskih letih in tem, kaj jo najbolj navdihuje pri delu.

Tretjo bonus epizodo, ki jo je omogočil Philips Slovenija in aparat LatteGo, lahko poslušate TUKAJ:

Poslušate nas lahko tudi na:
APPPLE PODCASTS Ι SPOTIFY Ι GOOGLE PODCASTS

Petra je že v osnovni šoli zelo rada risala. Njena teta je imela veliko modnih revij, ki so bile polne skic, in v tem se je preizkusila tudi sama. V osnovni šoli je poskušala organizirati modno revijo in s sošolkami skicirala oblačila.

 

Zato ni čudno, da se je odločila za študij modnega oblikovanja. A žal v prvem poskusu ni opravila sprejemnih izpitov, zato se je odločila za drugačno pot. Ker sta jo poleg oblikovanja zelo navduševali tudi kemija in biologija,  se je vpisala na študij živilske tehnologije na Biotehniški fakulteti.

»Modno oblikovanje je bilo moja prva izbira. Proti koncu študija živilske tehnologije sem vseeno še enkrat poskusila in v drugo naredila sprejemne izpite.«

 

Čeprav je bilo modno oblikovanje njena prva ljubezen, ji kot lepotni urednici študij na Biotehniški fakulteti zdaj pride zelo prav. Zaradi pridobljenega znanja ima prednost na predstavitvah izdelkov, kjer razkrivajo nove tehnologije, pojasnjujejo, kako se določene snovi absorbirajo, in podobno.

»To vse se navezuje na neka osnovna znanja, ki sem jih usvojila na živilski tehnologiji. Tam smo namreč imeli ogromno kemije.«

 

Pri kozmetični industriji se včasih zgodi, da so v določenem obdobju nekatere sestavine zelo priljubljene, zato vse blagovne znamke ustvarjajo izdelke z njimi. Pozneje pa se za določene sestavine izkaže, da sploh niso tako velika inovacija, kot je bilo sprva mišljeno. »Hitro vidim, ali je neka stvar malo privlečena za lase in da je izdelek lansiran samo zato, ker je določena stvar ta hip zelo moderna.«

 

»Tako da mogoče malo zdrave kmečke pameti in predznanja pri kozmetični industriji kar prav pride.«

 

Eden od citatov, ki jo že dolgo časa navdihuje, je: »Brez tradicije ni modernosti.« Petra pravi, da moramo spoznati svojo zgodovino in iti po korakih naprej, da lahko naredimo nekaj drugega, novega, modernega. Če ne poznamo zgodovine, svoje tradicije, ne moremo narediti nekaj novega, modernega, nekaj boljšega. To se ji zdi zelo pomembno vodilo pri kreativnem ustvarjanju, pa naj bo to pisanje, oblikovanje ali karkoli drugega.

 

Prav tako pa se ji zdi pomemben citat, ki pravi: »Postavi si svoje cilje, in ne ciljev drugih.« Pri tem opozarja, da to ne pomeni, da te ne more navdihovati nekdo, ki je dosegel cilje, ki jih ti ne boš nikoli v življenju. Opozarja, da ne smemo mešati ciljev in navdiha.

Poslušajte še: ELLE podkast | Tina Logar Bauchmüller: »Pri trajnosti je veliko greenwashinga, kjer gre za zavajanje potrošnikov.«

Priporočamo tudi: ELLE podkast | Stella Korošec razkriva, kako prodreti na tuje trge