Poglejte čudovite kreacije visoke mode znamke Schiaparelli

Oblikovalec se je s kolekcijo poklonil zgodovini in identiteti modne hiše.

Poglejte čudovite kreacije visoke mode znamke Schiaparelli - Foto: Profimedia

Minilo je nekaj več kot šest mesecev, odkar se je Daniel Roseberry pridružil hiši Schiaparelli in zagotovo je ponastavil delovanje znamke, katere ustvarjalka je zaslovela po svoji inovativnosti, nadrealistični očarljivosti in objemu sodobne umetnosti.

Za pomladno kolekcijo visoke mode, ki jo je Roseberry opisal kot "nadaljevanje" svoje prve kolekcije, se je odločil osredotočiti na "dvojno fantazijo" koncepta Else Schiaparelli.

Kolekcijo je začel načrtovati tako, da si je ogledoval slike Else Schiaparelli med delom v njenem ateljeju, oblečeno v njene iznajdljive, a pragmatične dnevne obleke.

Te je postavil v nasprotje z neverjetnimi nadrealističnimi zabavami, ki jih je Elsa prirejala.

Želel je prikazati idejo o dvojnosti ženske, ki se čez dan oblači zase, zvečer pa prevzame vlogo teatralnosti.

Obesil se je na koncept protislovne osebnosti, idejo introvert-ekstrovert, zato je poskušal zajeti te dve različni skrajnosti in odstraniti vso sredino ter narediti nekaj, kar se resnično zdi edinstveno.

Navdih je črpal tudi pri Elsinih prijateljih in sodelavcih iz tridesetih let prejšnjega stoletja, vključno z moderno minimalističnim pohištvom Deco Moderne in notranjim oblikovalcem Jean-Michelom Frankom ter Albertom Giacomettijem.

Opaziti je bilo moč celo Elsino najljubšo rožo iris in šiviljski trak (iz embalaže originalne stekleničke za parfume), pa tudi hišne ikone, kot je ključavnica. 

Oblikovalec je v kolekcijo vnesel tudi lastno kreativo. Njegov navdih so bili izvodi revije Sports Illustrated iz osemdesetih, v njej pa manekenka Elle Macpherson, ki je navdihnila razigrane pisane obleke.

Medtem ko se nekatere njegove ideje zdijo kot nedokončano delo, je morda to le narava ustvarjalnosti, ki bo s prilagajanjem modni hiši iz sezone v sezono postala jasnejša. 

Fotografije: Profimedia

 

Preberite še: Selena Gomez napovedala nov trend bleščeče manikire

Priporočamo tudi: Zaljubili smo se v rdečo obleko Kate Middleton

Najbolj brano