Kako to zimo nositi karirano krilo pri 20., 30., 40. in 50. letih

Dolgo, midi ali kratko, karirasto krilo je obvezno v ženski garderobi. Poglejte, kako ga nositi glede na starost.

Kako to zimo nositi karirano krilo pri 20., 30., 40. in 50. letih - Foto: Instagram

Se izogibate karirastemu krilu, ker ste mnenja, da gre za tako specifičen kos, ki ga vaš stajling in osebni stil ne zmoreta? Zdaj je čas, da odvržete stara prepričanja in nadaljujete z branjem, saj vam bomo predstavili navodila za nošenje karirastega krila za vsa starostna obdobja. 

Čeprav smo že večkrat poudarili, da se žamet in škotski karo ne nosita le ob božiču, saj se navsezadnje vedno pogosteje pojavljata tudi v poletnih kolekcijah, vendar pa si ne moremo pomagati, da nam takšni vzorci postanejo še posebaj ljubi ob bližanju adventnega obdobja. Zelo razširjena je želja po vrnitvi k klasiki, predvsem k vzorcem škotskega kara, ki je danes postal pravi protagonist zimske garderobe, posodobljene po najnovejših modnih trendih letošnje zima 2021 in 2022.

Stilisti predlagajo številne različice na temo kara, vključno z barvami, ki se ne omejujejo na tradicionalno zeleno, rdečo in modro in z zanimanjem gledajo na spajanje in ujemanje tudi drugih pisanih kosov.  

Preberite še: To je jesenski stajling, ki ga trenutno nosijo vsa modna dekleta

Kate Middleton osupljiva v bleščeči se zeleni obleki 

1. Škotsko krilo pri 20ih

V tej starosti je klasika bogato pomešana s športnim slogom, celoten stajling pa je videti resnično trendovsko in šik. Rob krila je ponavadi krajši, da pokaže linijo nog, dolg plašč in bogate pletenine pa dopolnjujejo modni videz. Tisti dovolj drzni pa se z lahkoto odločite za celoten karo stajling. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by La Parisienne Stylée (@laparisiennestylee)

2. Škotsko krilo pri 30ih

Morda so trideseta že malce bolj resna leta in temu primeren je lahko tudi stajling, kar pa ne pomeni, da ne moremo izgledati mladostno in energično. Izberite krajšo karo oblekico, spodaj lahko oblečete pletenino in ne pozabite na baretko, za mladosten pridih. Če ste bolj resne narave pa izberite daljše krilo in ga opremite s širšo srajco in visokimi škornji. Za kar najbolj moden pridih pa je vedno dobrodošel izbor "karo na karo".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valeria Lipovetsky (@valerialipovetsky)

3. Škotsko krilo pri 40ih

Tokrat se lahko navdušite nad bolj klasičnim videzom, ki ga elegantno predstavlja Kate Middleton. Ta šik stajling je Kate Middleton opremila z nagubano verzijo karirastega krila, dodala je zgornji del v črni barvi in semiš škornje. 

Če pa si vseeno želite bolj barvitega stajlinga, ki se hkrati igra z več detajli in domišljije pa se odločite za videz Victorie Beckham, ki se je odločila za dolgo obleko karo vzorca, za popestritev videza pa je izbrala usnjene škornje. Menimo, da je videti odlično. 

5. Škotsko krilo pri 50ih

Zdaj je dovoljeno eksperimentirati z nenavadnimi elementi: tartan krilo oz. krilo s škotskim vzorcem poskusite združiti z gležnarji z visoko peto, za zgornji del pa izberite pletenino, katere barva je skladna z vzorcem vašega krila in čevljev. To je lahko vaša zmagovalna kombinacija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Tudi dame pri 50ih letih so lahko samozavestne in dovoljene so jim drzne, spektakularne kombinacije, ki morda združujejo celo več vzorcev hkrati. Vam je všeč ideja kombiniranja karirastega krila, visokih pet in pa krajše puhovke v drugem karo vzorcu. Mi smo se zaljubili, pa vi? 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle)

Fotografije: Instagram/@venswifestyle

Preberite še: Črne najlonke: zaveznice ali sovražnice zimske sezone? Poglejte, kako jih nositi in kdaj se jim izogniti

Preberite tudi: To je nepričakovana barvna kombinacija te sezone, ki je vedno veljala za nepriljubljeno

Najbolj brano