Črne najlonke: zaveznice ali sovražnice zimske sezone? Poglejte, kako jih nositi in kdaj se jim izogniti

Črne najlonke: zaveznice ali sovražnice zimske sezone? Poglejte, kako jih nositi in kdaj se jim izogniti - Foto: Instagram

Sovražnice bodo rekle, da so črne nogavice neudobne, nekul ali za babice. Toda v resnici dovolijo, da tudi pozimi nosimo stvari, ki so zapeljivo obleko, mini krilo, kratke hlače, ne da bi zmrznili. Vsak, ki vztraja, da niso šik, naj si le ogleda Kate Moss (za katero je treba omeniti, da je črne hlačne nogavice združila s koktajl oblekami za spektakularen učinek) na fotografiji z naslovnice britanskega Voguea januarja 2021.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere)

Toda kaj storiti, ko črne nogavice ne gredo k vašemu stajlingu?

To je redko težava. Ko se to zgodi, smo šokirani. Toda včasih črne nogavice dejansko ne gredo k vašemu stajlingu. Skoraj smo že v pravi zimi in takrat se vsi radi smatramo za strokovnjake, ko gre za plastenje. Ključni del naših veščin je v naši sposobnosti, da preprosto vržemo črne hlačne nogavice pod karkoli, kar imamo na sebi, in odrinemo skozi vrata. Ko to ni možno, potrebujemo druge predloge.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filippa Hägg (@filippahagg)

Prvič, kdaj se to zgodi? Tu je očitni krivec, svetlejša barva ali potisk, ki se ne prilega videzu temnih nogavic. Pomislite na ljubko roza obleko iz tvida. Potem se seveda stvari zapletejo, ko začnemo poskušati črne hlačne nogavice kombinirati z mornarsko modro in rjavo. In medtem ko kožne hlačne nogavice delujejo v vseh situacijah, nam dajejo izrazito babičen pridih. Mislimo, da Kate Middleton vedno izgleda neverjetno, na nas pa niso videti tako privlačno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere)

Ne spreglejte:
4 rešitve za stiliranje

1. Eksperimentirajte z barvo

Obstajajo druge barve nogavic! Mnogi od nas pozimi kopičijo črne neprozorne hlačne nogavice in pozabljajo, da obstajajo še druge fantastične (in laskave) barve in slogi. Če nosite rjave čevlje in dodatke, poskusite čokoladno rjave hlačne nogavice. Igrajte se tudi z motnostjo! Če nosite mehkejše barve in so neprozorne črne hlačne nogavice preostre za vaš videz, poskusite s prozornimi črnimi ali ogljeno sivimi nogavice – obe barvi lahko resnično omilita videz. Želite biti resnično ustvarjalni? Raziščite resnično barvite in vzorčaste hlačne nogavice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filippa Hägg (@filippahagg)

2. Dodajte več črne barve

Če v svojo obleko vključite druge črne elemente, se boste počutili bolj usklajeni s klasičnimi črnimi najlonkami. Če pod obleko oblečete črn puli, je to odličen trik, da vaše črne hlačne nogavice in čevlji ne bodo preveč izstopali. Druga možnost je, da dodate črn pas ali črn blazer. Vse, kar bo pomagalo omiliti črne hlačne nogavice, da bo obleka bolj uravnotežena.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere)

3. Preskočite nogavice, dodajte visoke škornje

Povsem opustite hlačne nogavice in oblecite škornje do kolen ali čez kolena v nevtralni barvi ali barvi, ki se najbolje poda vašemu stajlingu. Presenečeni boste nad zmožnostjo visokega škornja, da prepreči zimsko zmrzal, hkrati pa lahko nosite tudi voske nogavice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filippa Hägg (@filippahagg)

4. Oblecite maksi plašč

V nekaterih primerih so gole noge resnična težava le, ko ste na poti v pisarno/zabavo/večerjo/itd. Morda vam ni treba spremeniti celotnega stajlinga za tistih nekaj sekund, ki jih potrebujete za prehod od vaših vhodnih vrat do avtomobila? Investirajte v maksi plašč, ki pade do gležnjev in bo zaščitil vaše gole noge. 

Fotografije: Instagram/@lilyrose_depp

Preberite še: 5 jesenskih trendov, ki popestrijo vsak stajling

Priporočamo tudi: Horoskop: Kaj je tisto, kar bi morali do konca leta 2021 še narediti glede na svoje nebesno znamenje?

Najbolj brano