V modo se vrača trend kavbojk iz 70.: Stilski nasveti, kako jih kar najbolje izkoristiti to jesen in zimo

Kreativni direktorji in pionirji sloga predstavijo najboljše stilske lekcije za nošenje kavbojk na zvonec to jesen/zimo 2022.

V modo se vrača trend kavbojk iz 70.: Stilski nasveti, kako jih kar najbolje izkoristiti to jesen in zimo - Foto: Profimedia

Kavbojke z zvonastim spodnjim delom imajo prirojeno sposobnost, da se sčasoma dvignejo iz pepela. Od šestdesetih let prejšnjega stoletja so si te kavbojke hipijevskega porekla izborile nenadomestljivo mesto v naših omarah. Kralji zabave so dosegli vrhunec slave po zaslugi legend, kot je Cher, ki jih je uvrstila med svoje najbolj neomajne stilske reference.

Kavbojke na zvonec so bile v preteklih letih prenovljene, vendar so ohranile svoje najbolj privlačno bistvo: so vsestranske, funkcionalne in v primerjavi z drugimi obstoječimi silhuetami hlač iz džinsa lahko v obleko vnesejo še več osebnosti.

Čeprav so zgoraj omenjene značilnosti več kot dovolj, da razumemo, zakaj bodo v prihajajoči sezoni jesen-zima 2022/2023 vse bolj priljubljene, je tu še nekaj več. V letošnji sezoni niso le vrhunsko funkcionalne in privlačne, temveč Ker smo se zavedali, da bo ta model do konca leta 2022 najverjetneje eden izmed najbolj priljubljenih, zato smo se lotili izbire najustreznejših stilskih lekcij za njihovo nošenje. Toda... kako nositi hlače na zvonec po vzoru modnih brveh jeseni-zime 2022/2023? Pokažemo vam. 

Z osnovnim videzom

Na modni brvi Alaïa jesen-zima 2022/2023 se je pokazal močan značaj, ki ga lahko dajo nekatere različice kavbojk na zvonec. V tem primeru je modna hiša predstavila model z visokim pasom, tesno prilegajočo se silhueto v predelu stegen in močno pretiranimi volančki na spodnjem delu. Na modni brvi je bil kos oblečen z modrim puloverjem z rahlo napihnjenimi rokavi. Dokaz, da lahko tudi preproste osnove nedvomno dvignejo videz na višjo raven.

Z romantičnim pridihom

Zimmermannova modna revija jesen/zima 2022/2023 nam je pokazala, da se tradicionalno opran džins odlično poda k romantičnim silhuetam. Oblikovanje z robovi (in velikimi loki) je zelo prepoznavno in vsakdo, ki jih nosi, bo povsod izžareval osebnost in glamur.

Polpoln videz džinsa

Modeli, ki spominjajo na 2000-ta leta, so danes v modi, in Christian Siriano je ena od modnih hiš, ki se je odločila, da jim bo v svoji kolekciji jesen-zima 2022/2023 podlegla. Videli smo, kako model znamke nosi dvodelni džins komplet, ki ga sestavljajo hlače in jakna v dveh različnih odtenkih džinsa. Oblikovanje se zaključi z dodatkom bleščečih rokavic in špičastih pet.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Udeležili smo se tedna mode v Londonu in to so vrhunci z dogajanja

Priporočamo tudi: Zakaj se Harry in Meghan vedno držita za roke?

Najbolj brano