To je enostavna in sproščena modna kombinacija iz 2000-ih, ki jo lahko preizkusite v pričakovanju poletja 2024

13. 6. 2024
To je enostavna in sproščena modna kombinacija iz 2000-ih, ki jo lahko preizkusite v pričakovanju poletja 2024 (foto: Profimedia)
Profimedia

Od Giorgia Armanija do Alberte Ferretti in Guccija - obleka čez hlače se vrača. Toda zdaj je igra s plastenjem še bolj prefinjena.

Obleke čez hlače je nemogoče ne povezati z modo iz 2000-ih, saj je takrat ta trend dosegel svoj vrhunec. V tem desetletju zvezdniki niso zamudili nobene priložnosti za nošenje obeh oblačil, tako v vsakdanjem življenju kot tudi na rdeči preprogi. Več kot dvajset let pozneje, na valovih nostalgičnega razpoloženja, ki je zajelo modo, se na modnih brveh ta ikonična kombinacija vrača v sodobni različici.

V modnih vzponih in padcih se vse vrača, vendar nikoli enako. Zdaj trendi za pomlad-poletje 2024 najslavnejši kombinaciji tega obdobja vdahnejo prefinjen in eleganten pridih. Če je bila prej kombinacija ekskluzivna za najstnice, ki so poslušale hite Britney Spears in nosile bleščice, bo tokrat obsedenost modnih poznavalcev in stilskih ikon.

Predvsem pa sta oba kosa dovolj vsestranska, da ustrezata različnim stilskim kodam: minimalistična za uradni dan, ležerna s kavbojkami, boho šik z volančki in cvetličnimi vezeninami.

Kako nositi obleko čez hlače po modnih brveh za pomlad in poletje 2024

Trend obleke čez hlače se je na modnih brveh pojavil za kolekcije pomlad-poletje 2024 in se takoj preselil v ulični slog, ki so ga prevzeli modni poznavalci (med zvezdniki je bila pionirka Jennifer Lopez, modna ikona leta 2000).

Leta 2024 pa se trend vrača z bolj prefinjenim preobratom, ko tunike, dolge obleke ali boho obleke ali celo mini obleke, okrašene s kristali, oblečene čez hlače ali ohlapne in mehke kavbojke, nadomeščajo plisirana mikro krila in oprijete kavbojke v dekliškem slogu iz 2000-ih, kar daje prednost bolj fluidnemu in brezspolnemu vzdušju, ki meša moške in ženske kode ter precej eksperimentira z igro plastenja.

Mala črna obleka + hlače na zvonec

Za pomlad-poletje 2024 bluze in topi niso več potrebni, če imate obleko. Kot je dokazal Brandon Maxwell v svoji kolekciji, ki predlaga nošenje klasične male črne obleke čez razvlečene, zelo dolge hlače (vse v enobarvni barvi). Elegantna in minimalistična možnost z nostalgičnim razpoloženjem.

Boho obleka + kavbojke

Boemske obleke se odlično ujemajo z džinsom, zlasti ravnimi kavbojkami ali kavbojkami ozkega kroja, ki se prilegajo silhueti, ne da bi jo ovirale, in niso 'gromozanske' pod obleko. Zimmermann predlaga izjemno romantičen dolg model s čipkastimi detajli in cvetličnimi motivi, ki ga lahko nosite s kavbojkami v kombinaciji boho chic sloga, kar je glavni trend za leto 2024, ki bo vplival tudi v letu 2025.

Profimedia

Srajčna obleka in črtaste hlače

Srajčna obleka (ali srajca) skupaj s črtastimi hlačami z zavezanim pasom daje življenje lahkotnemu videzu, ki bi ga lahko povezali z estetiko touristcore, zvezdo poletja 2024. Alberta Ferretti predstavlja fluiden in zelo eleganten model z ravnimi gubami na sprednji strani, ki so na hlačah puščene odpete in odprte. Kot nalašč za katero koli obmorsko destinacijo.

Profimedia

Bleščeča mini obleka in široke kavbojke

Sabato De Sarno je na svoji debitantski reviji pri Gucciju predstavil bleščeče mini obleke, obrobljene z bisernimi obrobami, ki jih je manekenka nosila čez ohlapne kavbojke v slogu sedemdesetih let, kar je v elegantni in prefinjeni mešanici stilov razvodenelo živahnost obleke.

Profimedia

Obleka brez naramnic in ozke hlače

Formula obleka + hlače je Giorgiova Armanijeva klasika, ki se deklarira v različnih teksturah in krojih, vedno v imenu najbolj elegantne pretočnosti. Za pomlad in poletje 2024 je združil dve brezčasni silhueti, kot sta obleka brez naramnic iz svile in ozke hlače iz svile.

Profimedia

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To je živilo, ki bi ga morali vsak dan vključiti v svoj zajtrk: Idealno za nadomestiev sladkorja, odlično za hujšanje in najboljša podpora imunskemu sistemu

Priporočamo tudi: V modo se vračajo kavbojke s tem detajlom, ki smo jih oboževali pred več kot 10 leti

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač