"Tie-dye 2.0": Tukaj je najbolj trenden potisk, ki ga bomo leta 2023 videli povsod

Eden od vzorcev, ki bodo letos krasili naša oblačila, še posebej izstopa.

"Tie-dye 2.0": Tukaj je najbolj trenden potisk, ki ga bomo leta 2023 videli povsod - Foto: Profimedia

Novo leto pomeni nove modne trende. Po zaslugi revij za pomlad/poletje 2023, ki so septembra lani potekale v New Yorku, Londonu, Milanu in Parizu, že lahko vidimo, kaj bo letos v modi. Bikerski in gotski slogi bodo v prihodnjih mesecih še naprej pridobivali na veljavi, medtem ko se bodo na naših najbolj prefinjenih kosih garderobe močno uveljavljale tudi pisane barve. Pantone je napovedal, da bo letos v ospredju magenta barva, v prihodnjih mesecih pa lahko pričakujemo tudi nebesno modro, svetlo oranžno in srebrno, ki bodo popestrile naše obleke. Na področju potiskov in vzorcev bodo svoj trenutek slave doživeli trompe l'oeil in tie & dye. Še en tisk, ki je bil konec leta 2022 že zelo pomemben del trendov, pa bo leta 2023 prisoten povsod: potisk aure.

Aura potisk, trend za leto 2023 

Kaj je aura potisk? Lahko jo prevedemo kot niz zabrisanih barv, kot jih vidimo na fotografijah aure, ki poudarjajo energijo osebe in kažejo na naša čustva in značaj. Ti vrtinci svetlih barv so bili še posebej vidni na modnih brveh nedavnih revij: na puloverjih pri Paulu Smithu, na dolgi pleteni obleki ali majicah pri Loewe, na izrezanih oblekah ali ravnih hlačah pri LaPointe ali na majicah pri Chet Lo. Blagovne znamke so hitro sledile temu zgledu, saj so Zara, PrettyLittleThing, Collusion in Topshop v zadnjih tednih predstavili različne kose v teh intenzivnih barvah. 

Kako nositi potisk aure

Od zvezdnikov do modnih vplivnežev, številna dekleta so že vzljubila trendovski potisk leta. Najpogostejši (in najlažji) način nošenja te eksplozije barv je še vedno izbira obleke, da bi se izognili kakofoniji barv. Zato se odločite za dolgo potiskano obleko, dodajte pa trendne gležnjarje, superge ali sandale s peto, odvisno od priložnosti in vašega sloga. Bolj drzni se lahko odločijo za barvit plašč, ki dopolnjuje njihov videz, in ga poigrajo ali umirjajo z nevtralnimi odtenki. Temu značilnemu vzorcu pa se lahko prepustijo tudi bolj umirjene med nami in ga izberejo le na zgornjem delu ter v manj živahnih barvah, kot je puli v bež, sivi in oranžni barvi. Združite ta slog majice s kavbojkami iz surovega džinsa, dolgim krilom iz džinsa ali kratkimi hlačami iz umetnega usnja in končali ste!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lauren-Nicole (@laurennicolefk)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Princ Harry trdi, da naj bi ga Kate in William leta 2005 spodbujala k nošenju nacističnega kostuma

Priporočamo tudi: Monaška princesa Charlene si je drznila obleči prosojno mrežasto obleko in zablestela v sijočem videzu

Najbolj brano