Princ Harry trdi, da naj bi ga Kate in William leta 2005 spodbujala k nošenju nacističnega kostuma

Knjiga princa Harryja še ni izšla, pa že povzroča razburjenje. V njej sin Charlesa III. razkrije, kako je leta 2005 nosil nacistično uniformo. 

Princ Harry trdi, da naj bi ga Kate in William leta 2005 spodbujala k nošenju nacističnega kostuma - Foto: Profimedia

Na seznamu javnih škandalov, v katere je bil princ Harry vpleten v preteklih letih, je eden na samem vrhu: leta 2005 je za noč čarovnic nosil nacistično uniformo.

Princ, ki je bil takrat star 20 let, se je od takrat za svojo odločitev večkrat opravičil, v svojih novih spominih Spare pa delno krivi svojega brata, princa Williama, in svakinjo Catherine, valižansko princeso.

V odlomku, ki ga je pridobil Page Six, se Harry spominja, da se je za kostumsko zabavo na temo "Native and Colonial" odločal med obleko nacista in pilota ter se po nasvet obrnil na Williama in Kate.

"Oba sta se smejala od smeha."

"Poklical sem Willyja in Kate ter ju vprašal, kaj menita. Rekla sta, da nacistično uniformo," je zapisal Harry in dodal, da je nato kostum preizkusil pred njima. "Oba sta zajokala. Boljše kot Willyjeva obleka v triko! Veliko bolj smešno! Kar je bil spet namen."

Harry se je odločil za nacistični videz in kmalu se je njegova fotografija v beli vojaški srajci in rdečem pasu s svastiko, na kateri drži pijačo in cigareto, znašla na naslovnicah britanskih časopisov in po vsem svetu.

Incident se je zgodil dva tedna pred 60. obletnico osvoboditve koncentracijskega taborišča Auschwitz.

V Netflixovi dokumentarni seriji Harry & Meghan, ki jo pripravljata z ženo vojvodinjo Meghan, vojvoda Susseški odločitev označi za "eno največjih napak v mojem življenju" in prizna, da ga je bilo "potem tako sram".

Da bi stvari popravil, pravi, da se je srečal z glavnim rabinom v Londonu in odšel v Berlin, kjer se je pogovarjal s preživelim holokavsta.

Princ v dokumentu tudi pravi, da se z leti vse bolj zaveda koncepta "nezavedne pristranskosti" in se je potrudil, da jo je prepoznal, ko je prisotna, ter se izobraževal o temah, ki jih ne obvlada. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To so najboljša živila za možgane in preprečevanje izgube spomina, ki jih lahko vključite v svojo prehrano

Priporočamo tudi: "Vrgel me je na tla": princ Harry o nasilnem spopadu s princem Williamom zaradi Meghan Markle

Najbolj brano