Pozabite na mini krila, to poletje za vrača ta model iz 90-ih

Že vemo, da so devetdeseta plodna tla za oblikovalski navdih. Tokrat se je obudilo minimalistično krilo po vzoru Gwyneth Paltrow.

Pozabite na mini krila, to poletje za vrača ta model iz 90-ih - Foto: Profimedia

Seveda smo zadovoljni s to oživitvijo 90. let. To je bilo desetletje sloga in eksperimentiranja z novimi kosi. Tudi modnih ikon je bilo veliko. Lady Diana, Naomi in vsi supermodeli, Whitney Houston... Ali Gwyneth Paltrow. Igralka in nekdanje dekle Brada Pitta je bila v devetdesetih letih prava ambasadorka minimalističnega videza. Na prireditvi MET Gala v beli obleki brez naramnic, v sneženo belih kavbojkah in usnjeni jakni z Bradom ali v prelivajoči se srajci na podelitvi oskarjev leta 1996 je blondinka vedela, kako se pokazati, ne da bi izdala svoj zelo preprost videz. V devetdesetih letih pa si je Gwyneth Paltrow še posebej zapomnila svojo zeleno obleko Donne Karan iz filma Velika pričakovanja, v katerem je igrala vlogo Estelle. V tem filmu je Gwyneth Paltrow pustila pečat s svojim neponovljivim videzom.

O tem kompletu, sestavljenem iz ravne jopice in prav tako ravnega midi krila, so sanjarile generacije modnih navdušenk, dokler ni šel iz mode, zdaj pa se končno ponovno rojeva iz pepela. Na modnih brveh tednov mode po vsem svetu se je krilo povzdignilo med zvezde garderobe za prihajajočo sezono. Bec+Bridge, Beare Park, Maison Cléo in Olivier Theyskens prisegajo na krilo Gwyneth Paltrow.

Kdo lahko nosi minimalistično midi krilo? 

Priznati moramo, da je to krilo precej muhasto. Prvič zato, ker ne ustreza vsem tipom telesa. Majhni in zaobljeni se bodo znašli v slabem položaju s tem kosom, ki jim ne bo laskal. Po drugi strani pa bodo telesa v obliki črke H (tj. ramena, pas in boki v isti liniji) končno našla zaveznika v tem ravnem krilu. To krilo bo razvajalo tudi postave v obliki osmice in črke X, prav tako pa tudi tiste z zelo dolgimi nogami. Moda 90. let res ni bila najbolj vključujoča... Morda je čas, da se premaknemo naprej?

Beare Park

Miu Miu

Bec+Bridge

Miu Miu

Maison Cléo

Fendi by Versace

16Arlington

Fotografije: Instagram/@tamara, Profimedia

Preberite še: Jutranja bananina dieta: Najenostavnejša dieta za hujšanje do poletja

Priporočamo tudi: Tukaj je razlog, zakaj bi morali na svoj seznam poslušanja dodati nov podcast Chanel

Najbolj brano