Pomladni slog Parižank temelji na teh 5 oblačilih, ki jih morate imeti za brezčasni videz

Moda mine, francoski slog ostane (skupaj s temi petimi kosi).

Pomladni slog Parižank temelji na teh 5 oblačilih, ki jih morate imeti za brezčasni videz - Foto: Profimedia

Francoski slog, ki nikoli ne gre iz mode

Obstaja minljiva moda, ki pritegne pozornost zaradi svoje zmožnosti razlaganja trendov časa, v katerem živimo. Potem pa je tu še slog, ki z vsako sezono postane bolj ikoničen, kar dokazuje, da je zvestoba resnično očarljiva (in tudi znak samozavesti). In v tem je morda skrivnost Parižank, ki izbirajo kul videze: dokazujejo, da resnično izpopolnjujejo svoje čute in si ustvarijo povsem osebno garderobo, vendar z bistvenimi kosi. Francozinje v svojo garderobo resnično vlagajo: kupujejo malo in dobro, zato ni čudno, da mnoge od njih tudi leta nosijo ista oblačila. 

Ugotovili, da obstaja pet obveznih kosov, ki so simboli francoskega sloga: ne gre toliko za vprašanje kodeksa oblačenja, temveč bolj za preprosto in učinkovito formulo za oblikovanje vsakdanjega videza brez napak, ki ustvarja lastno območje udobja. 

Vpadljiv plašč

Dolžina je ključnega pomena: ne sme biti ne predolga ne prekratka. Midi je linija, na katero se morate osredotočiti. Nadaljujmo z mehkim in udobnim prileganjem, ki je rahlo široko, ne da bi bilo preveliko. Nazadnje, izbira teksture: Parižanke obožujejo nevtralne barve, vendar jih tvid ali tekstura v obliki ribje kosti naredi še bolj zanimive.

Trenč

Spomladi in jeseni se najpogosteje uporablja plašč, ki je tanjši od puhovke (tudi ultra lahke različice) in omogoča vitkejšo postavo.

Jakna iz tvida

Ravne linije, skoraj stroge, v kontrastu z barvami preje iz tvida. Lahko z žepi in zapenjanjem z bleščečimi gumbi (kot si je zamislila že Coco Chanel): to je najbolj priljubljen in nošen suknjič, ki se pogosto prenaša iz roda v rod.

Kavbojke

Par kavbojk je vedno dobra priložnost za nošenje, saj postanejo glavni del različnih priložnostnih elegantnih oblačil, ki jih lahko ustvari Francozinja. Pri brskanju po profilu @parisiensinparis smo opazili, da imajo še posebej rade ohlapen, raztrgan džins.

Moška srajca (ne samo bela)

Nikoli ni brezhibna ali popolnoma gladka, morda je zmečkana in odprta, da bi se znebila značilnega strogega in formalnega videza. Moška srajca, kupljena ali izposojena od brata, fanta ali moža, je obvezna oprema pariške garderobe. In skrivnost: ni nujno, da je bela.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Videz Victorie Beckham na sinovi poroki je bil edinstveno netradicionalen: Njena obleka je bila tako drzna kot prefinjena

Priporočamo tudi: Monaška princesa Charlène je že (ponovno) pobegnila iz Monaka, kam je namenjena tokrat?

Najbolj brano