5 najbolj priljubljenih barv za leto 2023 z modnih pist od Victorie Beckham do Chanela

Te trendovske barve so prevladovale na modnih pistah za leto 2023!

5 najbolj priljubljenih barv za leto 2023 z modnih pist od Victorie Beckham do Chanela - Foto: Profimedia

Veste, da tisti, ki delamo v modi, svojo paleto običajno omejimo na nevtralne barve in nebarve (popolnoma črno kot večni kodeks oblačenja). Naša novoletna stilska zaobljuba pa je, da razširimo svoja obzorja na tem področju in se odpremo za kanček vedrine v naših garderobah.

Po analizi na stotine modnih revij za pomlad/poletje 2023 so rezultati več kot skladni. Spodaj odkrijte 5 najbolj priljubljenih barv v letu 2023 in čim prej pohitite po kose v teh odtenkih.

1. Vijolična

Morda je Pantone barva leta 2023 bordo, natančneje Viva Magenta, a če pogledate modne piste, se zdi, da jo bodo prehiteli nežnejši odtenki sivke in lila.

Christian Wijnants pomlad in poletje 2023

Cecilia Bahnsen pomlad in poletje 2023

2. Črna

Če ste prebrali uvod, veste, kdo je tega najbolj vesel. Za nas je črna barva večna in brezčasna, a modni poznavalci pravijo, da je letos poseben trend. Brez skrbi, smo že prikimali!

Coperni pomlad in poletje 2023

Victoria Beckham pomlad in poletje 2023

3. Limetino zelena

Že septembra lani je bilo jasno, da v kolekcijah za leto 2023 prevladuje barva limete. Novi trendovski ton je poudarila Victoria Beckham in mu dala novo perspektivo interpretacije in stila - z močnim vinilom.

Christian Wijnants pomlad in poletje 2023

Victoria Beckham pomlad in poletje 2023

4. Bela

Če tako pravita Chanel in Jacquemus, samo prikimavamo. Še ena nevtralna barva, ki prihaja to sezono bolj sveža, odprta in bolj zaželena kot kadarkoli prej. In za to so poskrbeli oblikovalci, ki so se poigrali z njim v obliki najrazličnejših modelov – od svile do pletenin.

Chanel pomlad in poletje 2023

Salvatore Ferragamo pomlad in poletje 2023

5. Rdeča

Če zelena limeta ni za vas, obstaja še en drzen modni trend za leto 2023, ki ga morate upoštevati – rdeča. Ta živahen odtenek rdeče je bilo težko prezreti v najnovejših kolekcijah in so ga večinoma nosili od glave do pet.

Salvatore Ferragamo pomlad in poletje 2023

Coperni pomlad in poletje 2023

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Julia Roberts obuja in potrjuje barvni trend leta 2023: Veličasten videz igralke, ki vas bo navdušil

Priporočamo tudi: Kate Middleton elegantna v videzu Alexander McQueen na Windsorskem gradu

Najbolj brano