Sweet Fashion ponovno navdušil!

Minuli konec tedna se je odvil eden najbolj modnih dogodkov jeseni - Sweet fashion, ki je vnovič popolnoma navdušil modne privržence.

Moda, 2. 10. 2017

Sweet Fashion ponovno navdušil!

Do zadnjega kotička napolnjena protokolarno-prireditvena dvorana sv. Frančiška Asiškega priča o tem, da je v Kopru veliko modnih navdušencev

Pod organizacijo dogodka sta se že drugo leto zapored podpisala Center mladih Koper in Zavod Fontico ob podpori Mestne občine Koper.

Vodja prireditve Kristina Radovčič po dogodku ni skrivala navdušenja: "Ko smo se lansko leto lotili projekta smo vedeli, da ne bo lahko. To, da je dogodek že ob drugi izvedbi razprodan je največje priznanje tako organizatorjem, kot tudi sodelujočim na natečaju." Vodja Centra mladih Koper, Mojca Vojska dodaja: "Ko se meseci dela strnejo v eno urni dogodek, ki navduši publiko je ves trud poplačan."

Petra Windschnurer

Dogodek je predstavljal zaključni akt natečaja namenjenega mladim neuveljavljenim modnim oblikovalcem

Natečaj, ki se je zaključil pred poletjem, je od mladih pričakoval izdelano vizijo kolekcije, od mood boarda, skic oblek, pa do realiziranih kosov. Poleg zahtevnih pogojev je za napetost med tekmovalci poskrbela tudi zvezdniška komisija v sestavi priznane modne urednice Lorelle Flego, naše urednice mode in lepote Petre Windschnurer in uveljavljene modne oblikovalke Branke Poljak.

Sweet Fashion ponovno navdušil!

Jesenske modne smernice nam je pokazalo 44 svežih in mladostnih kreacij

V enournem modnem spektaklu smo si ogledali tako svečane obleke, kot tudi modne dežne pelerine. Modno revijo sta otvorili priznani modni oblikovalki Ivana Tomić in Nina Košak, sledilo je šest mladih oblikovalcev, za zaključek smo si spomin osvežili še z lansko letno zmagovalko natečaja Julio Kajo Hrovat.

Komisija, je kljub težkem delu, saj je bilo med kolekcijami veliko kvalitetnih in svežih idej, kot zmagovalko letošnjega natečaja izbrala Petro Jerič.

Sweet Fashion ponovno navdušil!

Med obiskovalci je bilo kar nekaj znanih imen

Dogodek je navdušil Tinkaro Kovač: "V svojih dvajsetih letih kariere sem bila na kar nekaj tovrstnih prireditvah, a včerajšnja je bila drugačna, saj je imela dušo. Čutilo se je, da je organizatorjem delo v veselje. Ko človek pristopi s takim navdušenjem prostora za napake enostavno ni. In tako je tudi bilo."

"Mladi oblikovalci so me navdušili s svojimi svetovi in zgodbami. Z Davidom Bacalijem sva se po dogodku tudi spoznala in pogovarjala o umetnosti sestavljanja vzorcev in barv iz svetov, ki navidezno nimajo nič skupnega, na koncu pa dajo harmonično celoto, kot pri glasbi. Prepričana sem, da bova sodelovala. Zmagovalka, me je tudi očarala s svojimi kreacijami – skulpturami. Tudi to je moda."

V publiki smo opazili tudi Majo Bulc, lastnico modne agencije Model Group. Da gredo moda, šport in vino lepo skupaj pa sta potrdila tudi Gašper Vinčec in Uroš Ščurek, ki sta se tudi udeležila modnega večera.

Fotografije: Jaka Ivančič

Najbolj brano