Poglejte katere barve svečanih oblek se najbolj podajo zlati barvi kipca za nagrado Oskar

Od Billyja Porterja v Christianu Sirianu do Björk v Marjanu Pejoskem. Modni navdušenci tudi letos nestrpno pričakujejo podelitev 93. oskarjev, ki je praktično pred vrati (25. aprila), da bi videli, kaj in koga bodo oblekle njihove najljubše zvezde.

Moda, 24. 4. 2021
Poglejte katere barve svečanih oblek se najbolj podajo zlati barvi kipca za nagrado Oskar - Foto: Profimedia

Navdihnjeni z ikoničnimi oblekami zmagovalk v preteklosti, so se pri Compare.bet odločili, da raziščejo, katera barva slavnostne toalete je dokazano 'najsrečnejša'.

Zmagovalno barvo obleke, ki jo je krasil zlati kipec so poiskali med  82 zmagovalkami (od leta 1980 do 2020) v kategoriji najboljša igralka in najboljša stranska igralka.

Zmagovalni prestol je predvidljivo pripadel črni barvi, saj je kar 20 nagrajenih igralk svoj zlati sijoči kipec domov odneslo v obleki črne barve. Vključujoč Nicole Kidman leta 2003 v obleki Jean Paul Gaultierja, Julio Roberts leta 2001 v vintidž obleki modne hiše Valentino, ter Jessico Lange leta 1995 v obleki Calvin Klein.

Na drugem mestu je bela barva oblek v katerih so igralke pobrale 12 nagrad. Najnovejšo med njimi podpisuje oblikovalska hiša Armani Privé, ki jo je leta 2020 nosila Renée Zellweger. Jean Paul Gaultier pa je za Marion Cotillard izdelal navdihujočo belo različico v slogu art decoja.

Na tretjem mestu se je znašla modra barva z 10 čudovitimi oblekami v katerih so nagrajene igralke v soju žarometov na zmagovalnem odru stale nagrajene igralke. Med drugimi tudi Brie Larson leta 2016 v obleki modne hiše Gucci in Hilary Swank leta 2005 v nepozabni obleki modne znamke Guy Laroche.

Da se zlat kipec lepo poda zlati obleki je razvidno iz četrtega mesta, ki je pripadel zlati barvi. Zlato obleko je nosilo 7 nagrajenih igralk, 6 pa jih je priseglo na obleke zelene barve, kateri pripada peto mesto.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Nepričakovan seksi modni dodatek, ki ga obožuje Beyoncé

Priporočamo tudi: To je klasična ženska torbica, ki jo Angelina Jolie obožuje

Najbolj brano