Vrača se ta kontroverzna pričeska, ki tudi najtanjšim lasem vrne volumen

Po lanski prevladi mullet pričeske v letošnjem letu prihaja nova različica tega lepotnega trenda. Mullet se združuje s pixie pričesko - spoznajte mixie.

Vrača se ta kontroverzna pričeska, ki tudi najtanjšim lasem vrne volumen - Foto: Profimedia

Leto 2020 je zaznamovala shag pričeska, v preteklem letu pa smo oboževali t.i. wolf cut, drzno pričesko iz sedemdesetih, ki z večslojnim striženjem ustvari sproščen, punkovski videz. Priljubljena je bila tudi mullet pričeska, kjer so lasje krajše pristriženi ob strani in se po vratu nadaljuje v daljšem šopu. Letos prihaja pričeska, ki mullet povezuje z elegantno klasično kratko pričesko. Poleg inovativne oblike takšna pričeska nosi tudi povsem novo ime, mixie.

Preberite tudi: Timothee Chalamet je dopolnil 26 let - to so njegovi najlepši stajlingi do sedaj

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Úrsula Corberó 🐣 (@ursulolita)

Kaj je Mixie pričeska?

Ta lepotni trend še dodatno potrjuje vrnitev retro pričesk. Združuje dve obliki, ki sta po svoje zaznamovali obdobja, kjer sta kraljevali svetu lepote - kratko pričesko pixie po vzoru Princeze Diane in mullet, priljubljeno pričesko iz devetdesetih.

Mixie je divja, nekoliko asimetrična in večslojna pričeska. Sprednji del je krajši in spominja na pixie pričesko, na hrbtni strani pa lasje segajo do konca vratu. Lasje sproščeno objemajo levo in desno stran obraza, ob straneh pa so krajše pristriženi. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato)ta

Svoje različice mixie pričeske so predstavile tudi zvezdnice. Demi Lovato in Ursula Corbero sta izbrali krajšo različico s frufrujem, ki prekriva čelo. Miley Cyrus je ohranila daljše lase - tako je ohranila element drznosti in povečala vsestranskost pričeske.

Preberite tudi: 7 največjih trendov te zime, ki jih je Zara najbolje izpopolnila

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

Kako skrbeti za Mixie pričesko?

Mixie pričeska je primerna za vse, ki si želite manj jutranjih skrbi z urejanjem las. Odlično deluje tudi, če pri urenjanju izpustite uporabo pripomočkov za toplotno oblikovanje las. Priporočljivo jih je oblikovati s slanim sprejem za lase, ki pripomore k njihovi teksturi. Pričesko lahko zaključimo še z voskom, ki divjo pričesko obdrži na svojem mestu.

Takšna pričeska pa ni priljubljena samo zaradi drznega videza in enostavnega oblikovanja. Primerna je za vse vrste, tudi izjemno tankim lasem pa vrne volumen in teksturo. Odlično sodeluje tudi z debelejšimi lasmi in kodri. Mixie lahko označimo kot enega najbolj sproščenih lepotnih trendov do sedaj, drzen in svež videz pa ne zahteva upoštevanja lepotnih pravil.

Fotografije: Profimedia in Instagram

Preberite še: Kaia Gerber obožuje to prostorno torbico za vsak dan (+kje kupiti)

Priporočamo tudi: To so najlepše oblečeni zvezdniški pari preteklega leta

Najbolj brano