Urška Klakočar Zupančič po stopinjah Kate Middleton: Se za modni navdih zanaša na vojvodinjo?

Obe dami se dobro zavedata, da sta zgled številnim. Opazili pa smo tudi, da se glede določene stvari predsednica slovenskega državnega zbora zgleduje po vojvodinji Cambriški.

Urška Klakočar Zupančič po stopinjah Kate Middleton: Se za modni navdih zanaša na vojvodinjo? - Foto: Profimedia/Bobo/fotomontaža

Kate Middleton ni znana samo po svojem elegantnem, a zelo sodobnem in udobnem kraljevem slogu oblačenja. Zelo rada ima tudi pisane in kričeče barve, v katerih naravnost zažari.

Britanci jo občudujejo zaradi "reciklaže"

Poleg njene izjemno pestre izbire oblačil pa britanski mediji večkrat tudi poudarijo, kako zelo "ekološko" osveščena je njihova vojvodinja. Večkrat se namreč zgodi, da jo na kakšnem dogodku fotografi ujamejo v obleki, plašču ali kostimu, ki ga je že nosila.

A da ne bi mislili, da si je Kate "privoščila modni spodrsljaj". Ali bolje rečeno, da so ji  stilski svetovalci dostavili napačen kos oblačila. Nikakor.

Kate zavestno ponovno nosi isto oblačilo in s tem sporoča, da široka potrošnja oblačil ni edina pot ter da je treba obleke tudi "ponositi", preden jih zavržemo. Veliko navdušenje povzroči, kadar reciklira toaleto kakšnega znanega modnega oblikovalca ali oblikovalke. Denimo v primeru toalete v lila barvi pokojnega oblikovalca Alexandra McQueena (njegova modna hiša je stala tudi za oblikovanjem njene poročne obleke).

Tudi Urška Klakočar Zupančič prisega na ponovno uporabo

S svojim primerom Kate vedno znova dokazuje, da okus ni vprašanje denarja. Pomen je lahko globlji, sploh, ker potrošniška družba vse bolj stremi k enkratni uporabi stvari. Kar seveda znižuje cene oblek in vrednost dela tekstilnih delavk in delavcev.

Ponovno uporabo modnih kosov, ki jih je že nosila, pa smo opazili tudi pri predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič.

Črno obleko, z elastiko v pasu, ki jo je nosila ob dnevu državnosti, je tako pred kratkim izbrala za festival Melodije morje in sonca. V njej se je tudi fotografirala z zmagovalkama festivala Tinkaro Kovač in Aniko Horvat.

A to ni bila osamljena priložnost. Tudi čipkasto-cvetlični kostim je nosila že večkrat. Najmanj enkrat v državnem zboru, ko je sprejela generalnega državnega tožilca Draga Šketo, nato pa tudi v izjavi na POP IN.

Za dotični kostim je celo dejala, da ji ga je dala prijateljica, ki se ga je naveličala.

Urška Klakočar Zupančič na dveh dogodkih v enem dnevu v isti obleki

Preberite več na Metropolitan.si

Preberite še: Večerna rutina Kate Middleton in princa Williama: Tako se sproščata zakonca, ko otroci zaspijo

Priporočamo tudi: Se tudi vi ne morete upreti pregrešnim sladicam? Predstavljamo vam vidne znake zasvojenosti s sladkorjem

Najbolj brano