Ta oblikovalec je v Londonu posvetil svojo modno revijo pokojni kraljici

Londonski teden mode je v znamenju smrti kraljice Elizabete II. letos dobil malce drugačno podobo. Modni oblikovalec Richard Quinn se je kraljici, ki se je pred štirimi leti celo udeležila njegove jesensko-zimske modne revije poklonil s tokratno revijo za pomlad/poletje 2023. 

Ta oblikovalec je v Londonu posvetil svojo modno revijo pokojni kraljici - Foto: Profimedia

Quinn je revijo pričel s serijo popolnoma črnih videzov, medtem ko se je na zaslonu predvajal arhivski posnetek kraljičinega kronanja na priredbo otožne pesmi 'Song to the Siren' skupine This Mortal Coil.

Na začetku revije smo lahko tako videli številne kose, ki jih je kraljica nosila tekom svojega dolgega življenja. Med njimi so bile krone, plašči s pasovi, obleke s polnimi krili in tudi naglavne rute, ki so spominjale na njeno garderobo iz Balmoralja, posesti, kjer je preživljala veliko svojega časa.

Proti koncu revije se je vzdušje razvilo v bolj optimistično s serijo lahkotnejših videzov, kjer se je oblikovalec poigraval z volumnom in nenavadnimi, a lepimi silhuetami. Moč je bilo opaziti dekadentno cvetje, dramatične operne plašče z velikimi pentljami, cvetoče korsaže in 3D perje. Revijo je Quinn že tradicionalno zaključil s poročnim videzom, in sicer osupljivo čipkasto konfekcijo.

Fotografije: Profimedia

Vir: Vogue.uk.eu

Priporočamo tudi: Zakaj je princ George na kraljičinem pogrebu namesto črne obleke nosil mornarsko modro

Preberite še: Vojvodinja Meghan Markle je na kraljičinem pogrebu nosila posebno obleko, ki jo povezuje z monarhinjo

Najbolj brano