Zakaj je princ George na kraljičinem pogrebu namesto črne obleke nosil mornarsko modro

Tukaj je vse, kar vemo o kraljevem pogrebnem bontonu.

Zakaj je princ George na kraljičinem pogrebu namesto črne obleke nosil mornarsko modro - Foto: Profimedia

Medtem ko je obleka princese Charlotte na kraljičinem državnem pogrebu izstopala zaradi subtilne diamantne broške, ki jo je nosila v čast svoji pokojni prababici, je njen starejši brat, princ George, izstopal, ker je nosil mornarsko modro obleko in ne črne kot drugi žalujoči.

Toda devetletni George ni kršil nobenih pravil, ko se je na maši v Westminstrski opatiji odločil za nekoliko drugačen odtenek. Po poročanju časopisa Hello! je vsaka temna barva, vključno s črno ali mornarsko modro, ustrezen pogrebni bonton in izkazuje spoštovanje do pokojnika. Tudi George je k mornariški obleki nosil črno kravato in tako v svoj videz vključil obe barvi. Tudi njegov oče, princ William, ki je bil v uniformi, je bil oblečen v mornarsko modro barvo s črno kravato.

George je zdaj drugi v vrsti za prestol za svojim očetom Williamom, ki je prvi v vrsti. Njegova sestra, princesa Charlotte, je tretja v vrsti.

Marca je vir za Us Weekly spregovoril o tem, kakšen je bil George v luči tega, da je neposredni prestolonaslednik. Vir je dejal, da je George "neverjetno urejen" in vse bolj samozavesten, vendar je še vedno tudi "zabaven" otrok s "prikupno, nagajivo platjo".

"Rad se poigrava s starši in sorojenci ter vse spravlja v smeh," je dejal vir. "Kljub odgovornostim, ki jih bo imel v svoji prihodnji vlogi, Kate in William ne želita, da bi prehitro odrasel. Odločena sta mu omogočiti čim bolj normalno otroštvo in to dela čudeže. Je tako prijeten in prizemljen deček."

Vir je še dodal, da je George precejšen umetnik in da je nekaj svojih slik podaril kraljici, ko je bila ta še živa. "Kopira umetnine in fotografije, ki visijo v njegovih domovih v Kensingtonski palači in Anmer Hallu," je povedal vir. "Ure in ure bo preživel v slikanju in risanju in to naravnost obožuje. Kate in William sta presenečena nad tem, kako dober je, zato sta nekatere njegove slike uokvirila in jih podarila [kraljici] Elizabeti. Najraje pa riše slike svoje družine."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Meghan Markle in princa Harryja zavrnila kraljeva družina: Na ta dogodek izrecno nista bila povabljena

Priporočamo tudi: Meghanine solze za njeno veličanstvo: Vojvodinja sussekška si briše solze, ko s princem Harryjem opazujeta sprevod za kraljičino krsto, potem ko sta na pogrebu sedela v drugi vrsti

Najbolj brano