Bojevniško vzdušje modne revije Louis Vuitton Resort 2023: Modni oblikovalec je svoj navdih tokrat črpal iz grške mitologije

Križarska kolekcija modne hiše Louis Vuitton, ki je bila predstavljena v Salk Institute v La Jolli v okrožju San Diego v Kaliforniji, je bila oda izvirnim elementom. Kreativni direktor Nicolas Ghesquière je gladko spreminjal teksture in silhuete ter svoje modele opisal kot "boginje". V fotogaleriji si oglejte vse sartorialne užitke in nepogrešljive videze.

Slika 1/23

Najlepše modne videze teh grških superjunakinj si oglejte v fotogaleriji.

Profimedia

Je bil Nicolas Ghesquière že kdaj tako drzen, so se spraševali mnogi?! Če je, je bilo to pred kratkim, na njegovih dveh pariških nastopih po pandemiji. Skupaj s tokratno modno revijo v Južni Kaliforniji tvorita nekakšno trilogijo, ki se začne v 19. stoletju, se ustavi v devetdesetih letih njegovega postadolescence in se pomakne v utopično prihodnost. Pri vseh treh se je Ghesquière lotil rušenja kodeksov oblačenja in gradnje kompleksnih silhuet, ki jih še nismo videli. Na predpremieri je dejal: "Mislim, da smo v zadnjih nekaj letih vsi doživeli veliko. Mislim, da smo v trenutku, ko imamo veliko možnosti. Zato mislim, da pri tem sodelujem. Počutim se zelo svobodnega", je dejal kreativni direktor.

Ghesquière ima tradicijo, da svoje razstave križarjenja prireja v arhitekturnih čudesih: M. M. Peija v muzeju Miho v Kjotu, zdaj pa še v inštitutu Salk v La Jolli, ki ga je zasnoval Louis Kahn, in v muzeju Niteroi Oscarja Niemeyerja v Riu de Janeiru. Kahnova mojstrovina, katere monumentalnost se ujema s človečnostjo, vendar je Ghesquièra tako kot brutalistični beton vklopilo njeno okolje. "Častni gost razstave je sonce," je dejal poetično. "Povabljeni so vsi elementi."

Zbirka je bila namenjena igranju s temi elementi. Izbral je kovinske tkanine in okraske, ki odsevajo zahajajoče sonce, nekateri so bili stekleni kot ogledala, in druge materiale, ki so nudili zaščito pred njim, na primer dolge plahte lanu, ovite okoli glave in po telesu. Drugi kosi so oblikovne podrobnosti črpali iz vodnih športov; zračne barve polovičnih majic in kratkih kril so očitno izhajale iz vodnih skuterjev. Ghesquière je oblikovalec, ki svoje kolekcije podrobno preučuje in študira, zato so bile nekatere od teh potez videti kot povratek k prejšnjim sezonam, le da so bile okrepljene, maksimalne tam, kjer je bil prej njihov učinek minimalen in poenostavljen.

Predstava se je začela in končala z velikim in pompoznim hrupom. Otvoritvene obleke, ena bolj voluminozna in razkošna kot druga, so bile krojene iz robustnih žakardov (primerjal jih je s stopljeno lavo), ki so bili videti, kot da bi res lahko odbili sovražnikov ogenj. Učinek je bil skoraj veličasten. Na koncu je prišla trojica suknjičev z ogromnimi izklesanimi ovratniki, ki so se bleščali kot oklep in so bili nameščeni nad rokavi iz cunj. Bili so izjemni: domišljijski in nezemeljski. Ghesquière je tu sprožil vse ustvarjalne valje in ustvaril pozitivno povratno zanko. Občinstvo pa je domov odšlo z željo, da bi postalo eno od njegovih amazonskih superherojskih boginj.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Gersonova dieta je čudež za hujšanje, pa tudi zdravje: Ta režim poleg hujšanja pomaga v boju proti raku

Priporočamo tudi: Kako bi v resnici morali shranjevati svoje kozmetične izdelke: Ali ste vedeli, da lak za nohte pravzaprav nima mesta v hladilniku?!

Najbolj brano