Meghan Markle se je v sprevodu ob krsti pokojne monarhinje na prav poseben način z obleko poklonila kraljici Elizabeti

Vojvodinja Susseška je nosila prefinjen videz, s katerim se je poklonila pokojni kraljici.

Meghan Markle se je v sprevodu ob krsti pokojne monarhinje na prav poseben način z obleko poklonila kraljici Elizabeti - Foto: Profimedia

Vojvodinja Meghan je s svojo obleko počastila kraljico Elizabeto II.

Vojvodinja Susseška se je v sredo udeležila procesije s krsto pokojne monarhinje v Westminstrsko dvorano in se v skladu s kraljevim protokolom za trenutno obdobje družinskega žalovanja pojavila v povsem črni obleki. Čez črno obleko je nosila črn plašč, črne prosojne nogavice, črne pete in črn klobuk s trakom.

Videz je vojvodinja dopolnila par uhanov z biseri in diamanti, ki ji jih je podarila pokojna monarhinja. Kraljica Elizabeta je nakit Meghan podarila ob njunem prvem skupnem samostojnem izletu leta 2018, poroča People.

Meghan se je v Westminstrsko palačo pripeljala z avtomobilom, ki si ga je delila s Sophie, grofico Wesseško. Medtem je njen mož, princ Harry, hodil za krsto svoje babice skupaj s svojim očetom, kraljem Charlesom III, bratom, princem Williamom, in različnimi drugimi člani kraljeve družine.

Pozneje sta se ponovno srečala na sprejemu, kjer je Meghan stala Harryju ob strani.

Odkar je Buckinghamska palača prejšnji četrtek sporočila kraljičino smrt, je njena krsta potovala od gradu Balmoral na Škotskem, palače Holyroodhouse in katedrale svetega Gilesa v Edinburgu ter zdaj v Westminstrsko dvorano v Londonu. Krsta bo nekaj dni ležala v državnem uradu, nato pa se bo odpravila na svoje zadnje počivališče v kapelo svetega Jurija na Windsorskem gradu, kjer bo pokopana poleg princa Filipa.

Kate Middleton in Meghan Markle sta včeraj vozili za kraljičino krsto (princ William in princ Harry sta hodila peš), ko je ta potovala skozi London do Westminstrske palače, kjer bo ležala do ponedeljkovega pogreba pokojne monarhinje v Westminstrski opatiji. Obe sta nosili bisere - iz zelo posebnega razloga.

Biseri so tradicionalni žalni nakit kraljevih družin, ki izvira iz časov kraljice Viktorije, ki jih je nosila po smrti svojega moža princa Alberta. Po poročanju časopisa The Telegraph so biseri "predstavljali solze" in ta tradicija se je skozi leta nadaljevala. Zlasti kraljica je na pogrebih običajno nosila pramene biserov in biserne uhane, skupaj s Kate Middleton in Zaro Tindall pa je lani na pogrebu princa Phillipa nosila bisere. Ob tej priložnosti je Kate nosila bisere iz kraljičine osebne zbirke.

Kate in Meghan sta se za nošenje biserov odločili ne le zaradi tradicije. Gre za poseben poklon sami kraljici, ki jih je rada nosila na vsakodnevnih dogodkih.

"Biseri so tradicionalni za kraljice že tisoč let - nikoli ni bilo kraljice, ki ne bi nosila biserov," je za People povedala avtorica knjige The Queen's Jewels Leslie Field. "Bili so redki, lepi in bleščeči in bolj ko jih nosiš, bolj bleščeči postajajo." Leslie je dodala, da želi bisere nositi vsak dan, tako kot sta jih pred njo nosili njena mati in babica. Diamantne ogrlice ne bi nosila, če bi šla na dobrodelno kosilo - preprosto je tradicionalno, da dama čez dan nosi bisere."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na francosko manikiro, že poznate manikiro Christian Louboutin? Kourtney Kardashian jo obožuje

Priporočamo tudi: "Rekla sem jim, da jih bom odnesla sama": Meghan Markle ujeli med nerodnim pogovorom s kraljevimi pomočniki v Windsorju

Najbolj brano