"Dekle z zlatimi nogami" Lauren Wasser pisala zgodovino na tednu mode v New Yorku

Njena zgodba močno navdihuje. 

"Dekle z zlatimi nogami" Lauren Wasser pisala zgodovino na tednu mode v New Yorku - Foto: Profimedia

Lauren Wasser, znana tudi pod vzdevkom "Dekle z zlatimi nogami", je 34-letna ameriška manekenka, ki je letos zavzela piste na tednu mode v Newyorku in s tem poslala pomembno sporočilo. Lauren ima namreč dve protetični nogi, saj je pred natanko desetimi leti zbolela za sindromom toksičnega šoka, zaradi katerega so ji morali amputirati najprej eno nogo, nato pa še drugo.

Takrat je bila Wasserjeva športna 24-letnica, ki je ravno zavrnila polno košarkarsko štipendijo na vrhunski univerzi, da bi se osredotočila na svojo vzpenjajočo se modno kariero. Z diagnozo se ji je podrl svet, saj je čutila, da je z izgubo nog obenem izgubila tudi sebe.

Stisko je sčasoma poleg vere premagala s pomočjo podpore družine ter prijateljev. Svojci so začeli snemati njene fotografije, da bi se postopoma sprijaznila s svojim novim telesom. Njihov načrt je uspel, saj so ji posnete fotografije odprle oči. Spoznala je, da je še vedno lepa in je hkrati videti močno. Ugotovila je tudi, da si je v glavi ustvarila idejo, da ne bo mogla nikoli več normalno hoditi in ni več ista, vendar temu ni bilo tako.

Danes, deset let kasneje, je Lauren zagrizena aktivistka, ki redno ozavešča o tej nevarni bakterijski zastrupitvi, ki napreduje izredno hitro. Pogosto je povezana z uporabo tamponov (na kar Lauren močno opozarja), obstajajo pa še drugi domnevni vzroki za njen izbruh. Prizadene lahko tudi moške in otroke.

Živi polno življenje, o čemer priča tudi to, da bo na začetku naslednjega leta sodelovala na maratonu v Los Angelesu s pomočjo rolerjev, prav tako pa snema dokumentarec o svojem življenju, poročajo pri spletnem Harper's Baazarju.

Preberite še: https://elle.metropolitan.si/moda/trend-ideja/6-jesenskih-alternativ-kavbojk-zamenjajte-kavbojke-s-temi-enako-elegantnimi-hlacami-ali-krili/

V zadnjih mesecih je Lauren prav tako nastopala v kampanjah za znamke Lacoste, Furlo in Shiseido. Na nedavnem tednu mode v New Yorku se je med drugim pojavila na modni reviji oblikovalke Gabriele Hearst in na prezentaciji znamke Louis Vuitton Cruise 2023. Prav slednja modna revija je bila zanjo velika zmaga. S sprehodom po modni pisti s svojimi zlatimi protetičnimi nogami Wasserjeva namreč prinaša vidnost vsem tistim ljudem, ki so gibalno ovirani ali so se znašli v podobni situaciji, kot se je sama. Lauren tako razbija stereotipe in je obenem presrečna, da jo družba sprejema takšno, kot je, kar si ob začetku te bolezni ni nikoli predstavljala.

Fotografije: Profimedia

Priporočamo tudi: Louis Vuitton predstavil novo kolekcijo, ki je nastala po presenetljivem navdihu

Preberite še: Zarin suknjič s srčastim izrezom v francoskem slogu obljublja, da bo nova obsedenost klasično elegantnih žensk

Najbolj brano