Chanel kavbojski šik povzdignil v elegantno visoko modo

Za modno revijo visoke mode za jesen-zimo 2022-2023 je Chanel zapustil Grand Palais Éphémère in se preselil v Étrier de Paris v Bois de Boulogne.

V fotogaleriji si oglejte vse čudovite kreacije jesensko-zimske kolekcije visoke mode.

Slika 1/32

V fotogaleriji si oglejte vse čudovite kreacije jesensko-zimske kolekcije visoke mode.

Profimedia

Prihod na Chanelovo modno revijo je kot vstop v hišo svoje najbolj elegantne prijateljice, v kateri že dolgo niste bili: takoj prepoznavni in znani elementi - tvid, obleke, umirjen glamur -, vendar se je vse ostalo popolnoma spremenilo. S tem pomirjujočim občutkom déjà vu smo se podali po peščeni poti na Chanelovo revijo visoke mode, ki je včeraj potekala v pariškem parku Bois de Boulogne.

Chanel je že drugo sezono zapored sodeloval s francoskim umetnikom instalacij Xavierjem Veilhanom, ki je na mestu konjeniškega centra Étrier de Paris zgradil sanjsko igrišče z velikanskimi vrtečimi se vetrnicami in otroško rožnatimi blazinicami. Znotraj zračnega, mansardnega prizorišča se je modna revija začela s tripovskim videom s Pharrellom na bobnih in glasbo francoskega umetnika Sébastiana Tellerja.

"V tej novi kolekciji so obleke, dolge obleke, kot si jih je Mademoiselle Chanel zamislila v tridesetih letih prejšnjega stoletja: prilegajo se telesu, čeprav imajo tukaj močna ramena, in plisirane obleke, kot je na primer poročna obleka," je v sporočilu za javnost povedala Chanelova kreativna direktorica Virginie Viard. "In tudi čipke, intarzirane, predelane, ne vezene, ampak prebarvane. Paleto sestavljajo svetlo zelena, kaki, bež, rožnata, veliko črne in srebrne."

Kosi, ki jih je hiša poslala po modni pisti, so bili poklon konjeniškemu centru, v katerem je potekala revija, nekateri modeli pa so ženstvena oblačila dopolnili s širokokrajnimi klobuki in robustnimi kavbojskimi škornji. Prvi videz, drzna zelena jakna in krilo, je dal odločno ležeren ton tistemu, kar je sledilo, vključno z dolgim kovinskim plaščem, pisarniškimi kompleti in hlačami v kapri slogu.

Ko se je sprevod modelov nadaljeval, so oblačila postajala bolj uradna; izstopala je prilegajoča se plisirana obleka do tal z dvema sprednjima žepoma na gumbe in zadnji videz: bela poročna obleka brez naramnic, ki jo je nosila manekenka Jill Kortleve in jo dopolnjevala bela pentlja in boho eleganten izvezen šal - popoln komplet za poroko s kavbojkami s kristali.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Modni slogan modne revije Dior 2022 se je tokrat ponašal z videzom preprostega in čistega sloga, ki navdihuje

Priporočamo tudi: Schiaparelli otvoril teden visoke mode v Parizu z modno revijo, posvečeno čistemu veselju do mode

Najbolj brano