Hotel Tiberio Palace bo osvojil vaše srce

Zavrtite čas nazaj v prejšnje stoletje. 

Lifestyle, 30. 10. 2020
Hotel Tiberio Palace bo osvojil vaše srce - Foto: Tiberio Palace promocijski material

Ikonični hotel s 5*, imenovan po rimskemu cesarju Tiberiju, leži le nekaj minut od glavnega trga in ulice s prestižnimi modnimi trgovinami. Čeprav še vedno obdan z zgradbami, daje občutek odmaknjenosti.

Sodobno opremljene suite vas bodo osvojile z barvitim pridihom retro stila iz 50. let prejšnjega stoletja. Na stenah visijo slike z neujemajočimi se okvirji, na policah boste našli knjige in spominke. Kot bi jih nekdo prinesel s potovanja okoli sveta.

Hotel je priljubljen tudi pri zvezdnikih - tu je že počitnikovala družina Kardashian-Jenner, velikokrat pa lahko naletite tudi na prepoznavne modne vplivneže. 

Jacky Bar

V hotelu je na voljo čudovit zunanji in notranji bazen, spa in fitnes.

Suita s pogledom na morje 

Suite s pogledom na morje ponujajo veliko več kot le prostor za spanje. Velike terasa z ležalniki, mizo in visečim stolom je kot nalašč za opazovanje večernega neba, ki se počasi obarva v oranžne in rožnate odtenke. Natočite si kozarec penine in pozabite na vse skrbi. 

Vsaka soba je unikatno opremljena z detajli, ki vas bodo spomnili na dom. Pozabili boste, da ste v hotelski sobi. Velika kopalnica ima kad, dva umivalnika in tuš kabino. Vso prtljago pa lahko odložite v garderobno sobo z velikimi omarami, ogledalom in mizico za ličenje. 

Vse sobe so standardno opremljene z vsem, kar potrebujete na potovanju. 

Studio suita

Razvajanje brbončic v restavraciji Terazza Tiberio 

Tudi če niste nastanjeni v hotelu Tiberio Palace se splača obiskati njegovo restavracijo. Glavni kuhar Nello Siano in slaščičar Giovanni Stassi vas bosta popeljala na avanturistično potovanje okusov preprostih, a prefinjenih italijanskih jedi in slaščic.

Trajnosten pristop je glavno vodilo kuhinje. Restavracija ima svoj vrt, na katerem gojijo sezonsko zelenjavo in začimbe. Tudi vsa morska hrana je lokalna. Držijo se pravila "0 milj", kar pomeni, da so ribe ulovljene okoli otoka in ne pripotujejo iz daljnih kraljev. 

Pred ali po večerji si v retro baru Jackey Bar privoščite tradicionalne italijanske koktajle. Dekor in glasba boste poskrbela, da se boste počutili, kot bi se znašli sredi prejšnjega stoletja. Občutek boste imeli, kot da lahko vsak hip srečate Jacky Kennedy. 

Jastogov tartar

Kja naročiti?

Priporočamo degustacijski meni, ki se preminja iz sezone v sezono. V poletnih mesecih  ne smete izpustiti jastogovega tarja, testenin linguine alla Nerrano in rižote z limono in škampi. Mille foglie z malinami je kot nalašč za zaključek večera.

Več informacij najdete na www.capritiberiopalace.it

Fotografije: Tiberio Palace promocijski material

Prebrite še: Vas zanima, kakšna je bila moda v letu, ko ste se rodili? Poglejte tukaj

Priporočamo tudi: To je zimska jopica, ki jo obožujeta Hailey Bieber in Bella Hadid

Najbolj brano