Vsako jutro spijte ta zdrav napitek: pospeši metabolizem in brez napora pripelje do sanjske postave

Kdo si ne bi želel imeti sanjske postave kot največji športniki, vse to brez telovadbe? Predstavljamo vam recept za zdrav smuti, ki vam brez truda lahko pričara vitko in izklesano postavo.

Vsako jutro spijte ta zdrav napitek: pospeši metabolizem in brez napora pripelje do sanjske postave - Foto: Instagram

Če bi imeli moč izboljšati svoje življenje v samo 30 sekundah, bi jo uporabili? S preprostim pritiskom na gumb lahko zmešate smuti za hujšanje, ki vaše telo spremeni v hiper učinkovit stroj za kurjenje maščob. Takšen zdrav napitek ali smuti pospešuje vaš metabolizem, tonira in definira vaše mišice ter izklopi gene, ki prispevajo k shranjevanju maščob in neštetim kroničnim zdravstvenim težavam.

Izklesati telo, brez športa, nedosegljive sanje? Ne popolnoma. Čeprav je dejstvo, da se boste morda težje poslovili od odvečnih kilogramov, če boste ostali popolnoma neaktivni, vam kljub temu nekateri napitki lahko pomagajo pri dodatnem vnosu beljakovin, s katerimi boste povečali izgradnjo mišic, tako pa pospešili vaš metabolizem. To še posebej velja za zdrav smuti, ki ga dnevno zaužije teniška prvakinja Naomi Osaka. Napitek, bogat s sadjem in superživili, ki bo dobro in blagodejno vplival na vaš metabolizem in pomagal pri hitrejši prebavi. Morda res ne bomo pridobili agilnosti, hitrosti in konkurenčnosti, ki jih Naomi Osaka prikazuje na igrišču, dobili pa bomo resnično dober in zdrav smuti. In to je lahko odličen napitek, s katerim začnemo svoje jutro in si enostavno zagotovo dobro počutje in visok nivo energije.

Če boste v vašem smutiju dali prednost sestavinam z nizko vsebnostjo kalorij in visoko vsebnostjo beljakovin, vlaknin in maščob, vas bo takšen smuti lahko napolnil do naslednjega obroka.

Preberite še: Nutricionist razkriva 9 ključnih napak prehranjevanja: Zato se redite in tako upočasnjujete metabolizem
Skrivnost vitke postave Kate Middleton: Jutro začne s svojo najljubšo pijačo, ki jo priporočajo nutricionisti

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tofu (@tofu.frenzy)

Takšen smuti je poln sestavin z lastnostmi za hujšanje, saj vsebuje borovnice, za katere je znano, da so odličen vir antioksidantov. Pomagajo tudi pri uravnavanju ravni sladkorja v krvi in ​​pomagajo spremeniti shranjevanje trebušne maščobe. Borovnice so izjemno bogate z naravnimi rastlinskimi spojinami, imenovanimi fitokemikalije, kot so elaginska kislina in antocianidini. Te fitokemikalije so odgovorne za modro, indigo in rdečo barvo jagodičja. Temu so dodane še jagode, nizkokalorično gurmansko sadje, polno vitaminov in vlaknin. Smuti vsebuje banano, ki je odličen vir kalija, prav tako pa je banana polna vlaknin, folatov in antioksidantov, kot je vitamin C. Znano je, da banane zmanjšujejo otekline, ščitijo pred razvojem sladkorne bolezni tipa 2, pomagajo pri izgubi teže, krepijo živčni sistem in pomagajo pri proizvodnji belih krvnih celic, vse zaradi visoke ravni vitamina B6. Skrivna sestavina tega pripravka so chia semena, ki so pomemben vir maščob, so polne beljakovin in vitaminov. Chia semena so tudi popoln zaviralec apetita, saj semena ob stiku s tekočino nabreknejo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sakara Life (@sakaralife)

Recept za shujševalni smuti: 
  • Borovnice
  • Jagode
  • Banana
  • Špinača
  • Chia semena
  • Voda ali rastlinsko mleko
  • Beljakovinski prah (neobvezno)

Takšen smuti je lahko odlična zbira za prvi jutranji obrok ali zdravo dopoldansko malico, nikakor pa uživanje smutija ni nadomestilo za zdravo in uravnoteženo prehrano. Takšen smuti nam lahko pomaga do boljšega počutja, vseeno pa se pred vsako večjo spremembo prehrane ali uvedbo diete posvetujte z zdravnikom. 

Fotografije: Instagram/@sannevloet

Preberite še: Pozabite na kavbojke, to bodo najbolj nošene hlače prihodnje sezone

Priporočamo tudi: Skrivnost vitke postave Kate Middleton: Jutro začne s svojo najljubšo pijačo, ki jo priporočajo nutricionisti

Najbolj brano