To je dieta, s katero sta J.Lo in Kate Middleton svoji postavi pripeljali do popolnosti

Vse več ljudi se odloča za tovrstno prehrano, da bi skrbeli za svojo postavo.

To je dieta, s katero sta J.Lo in Kate Middleton svoji postavi pripeljali do popolnosti - Foto: Profimedia

S to dieto lahko v prvih dneh izgubite do 4 kilograme, pravijo tisti, ki so to dieto poskusili. Avtor te diete je dr. Dukan, ki je prodal več kot 10 milijonov izvodov knjige, ki pojasnjuje načela te diete, imenovane "Ne morem shujšati". Znano je, da je njegova prehrana pred poroko pomagala shujšati tudi vojvodinji Cambriški in Jennifer Lopez, da je po porodu prišla v formo.

Tu so osnovna načela te diete:

Dukanova prehrana temelji na uživanju živil, ki vsebujejo beljakovine, in občutnem zmanjšanju vnosa ogljikovih hidratov in maščob. Zahvaljujoč beljakovinam ne boste čutili lakote, značilne za druge diete, majhna količina ogljikovih hidratov pa vas bo rešila odvečnih kalorij.

Posledično pride do hitre izgube telesne teže in izguba teže je posledica zmanjšanja maščob, ne pa mišične mase. Hkrati telo zdravi, izboljšuje stanje kože, las in delo notranjih organov.

Dieta je sestavljena iz 4 faz: dve za hujšanje in dve za ponovno izogibanje pridobivanju telesne teže. V sredini med obema fazama mora izguba teže doseči želeno težo.

Tu so štiri stopnje Dukanove prehrane:

Napad (1-7 dni): Dieto začnete z uživanjem neomejenih količin beljakovin z nizko vsebnostjo maščob in 1,5 žlice ovsenih otrobov na dan.

Cruise (1–12 mesecev): En dan izmenično jejte beljakovine z nizko vsebnostjo maščob, naslednji pa beljakovine z nizko vsebnostjo maščob z zelenjavo brez škroba ter 2 žlici ovsene kaše na dan.

Konsolidacija (odvisno): zaužijete neomejeno količino beljakovin z nizko vsebnostjo maščob in zelenjave, nekaj ogljikovih hidratov in maščob, v enem dnevu na teden pa samo beljakovine z nizko vsebnostjo maščob, plus 2,5 žlici ovsenih otrobov na dan.

Vzdrževanje (nadaljevanje): Na splošno upoštevate pravila iz tretje faze. Vendar vam ni treba biti strogi, dokler je vaša teža stabilna. Vnos ovsenih otrobov se poveča na 3 žlice na dan.

Vsaka faza Dukanove prehrane ima svoj vzorec. Kaj lahko jeste med vsakim:

1. faza napada temelji na živilih, bogatih z beljakovinami, z dodatkom živil z minimalno kalorijami: Pusto goveje meso, teletina, divjačina, svinjina, piščanec, ribe, jajca, nemastni mlečni izdelki (do 1 kg na dan): mleko, jogurt, sir, najmanj 1,5 litra vode na dan, 1,5 žlice ovsenih otrobov dnevno (obvezno), majhne količine limoninega soka, 1 čajna žlička olja 

2. faza temelji na izmeničnem vnosu hrane iz faze napada en dan, naslednji dan pa se doda naslednja zelenjava: Špinača, ohrovt, solata in drugo zelenje,  brokoli, zelje, cvetača, šarglji, artičoke, ​​jajčevec, kumara, zelena, paradižnik, gobe, fižol, buča, repa, korenje, čebula, por, 2 žlici ovsenih otrobov (obvezno)

Drugo sadje in zelenjava nista dovoljena.

3. faza konsolidacije temelji na združevanju hrane iz prve in druge faze z naslednjimi živili: Sadje: 1 porcija sadja na dan, na primer skodelica sesekljane melone; 1 jabolko / pomaranča / hruška / breskev ali nektarina; 2 kivija, slive ali marelice. Kruh: 2 rezini polnozrnatega kruha na dan s tanko plastjo masla. Sir: do 40 gramov sira na dan. Škrob: Do 225 g testenin, koruze, fižola, stročnic, riža ali krompirja. Meso: pečena jagnjetina, svinjina ali šunka enkrat / dvakrat na teden. Proteinski dan: Enkrat na teden jejte samo beljakovine, tako kot v fazi napada. Ovseni otrobi: obvezne 2,5 žlice otrobov na dan.

4. Vzdrževalna faza je zadnja faza Dukanove prehrane. Temelji na ohranjanju doseženih rezultatov. Prepovedanih živil v bistvu ni, vendar je treba upoštevati naslednja načela: Za načrtovanje obrokov uporabite fazo konsolidacije, nadaljujte z enim dnem čistih beljakovin iz faze napada. Še naprej uživajte 3 žlice ovsene kaše na dan.

 
Ne spreglejte:

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Horoskop: Poglejte, kaj prinaša Saturnovo direktno gibanje v znamenju vodnarja - izkoristite to energijo

Priporočamo tudi: Kate Middleton ponovno nosila Zarin kos v najbolj trendni barvi zadnjih mesecev

Najbolj brano