TO, da se vaš pes čudno obnaša ob bližini določeni ljudi, kaže na ...

Če imate psa, ste zagotovo že opazili, da se v bližini določenih ljudi malce čudno obnaša. Znanstvena raziskava je zdaj pokazala, da tega ne gre zanemarjati, saj ...

TO, da se vaš pes čudno obnaša ob bližini določeni ljudi, kaže na ... - Foto: Unsplash.com / Alicia Jones

... saj naj bi prav to 'nenavadno' obnašanje nakazovalo na to, da je oseba v njegovi bližini 'slab človek'. 

Raziskavo so potrdili na primeru, v katerem so opazovali obnašanje psov in njihovih lastnikov v različnih položajih. Ena slednjih je bil tudi preizkus, v katerem so lastniki psov za pomoč pri odpiranju konzerve prosili dva tujca; prvi je z veseljem pomagal, drugi pa je pomoč odklonil. Ko so nato vsi trije (dva tujca in lastnik) psu ponudili priboljšek, ga je pes od lastnika in 'prvega ' tujca, ki je z veseljem priskočil na pomoč, vzel, medtem ko ga od drugega tujca, ki je pomoč odklonil, ni želel vzeti. 

Strokovnjaki so zato zaključili, da imajo psi zagotovo zmožnost, da presodijo o tem, ali je nekdo prijazen ali zloben, svoje nestrinjanje pa naj bi izražali z lajanjem na posameznika, ali pa z izogibanjem njegove bližine. Prav zato prihodnjič le upoštevajte njegovo mnenje ... morda pa se za tem skriva kaj resnice.

Kakšno je pa vaše mnenje? Zapišite nam v komentar na FB!

Fotografije: Unsplash.com / Alicia Jones

Preberite še: TI 3 lepotni triki vas bodo v trenutku pomladili!

Priporočamo tudi: 5 znakov, da ste zreli (in ne stari!)

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri